Συλλήψεις ατόμων στη Τουρκία για κατοχή χημικών ουσιών

Οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν τις τελευταίες ημέρες, σε διάφορες πόλεις, δώδεκα άτομα που είχαν στην κατοχή τους “χημικές ουσίες” και κατηγορούνται ότι διατηρούσαν δεσμούς με μια “τρομοκρατική οργάνωση”, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον κυβερνήτη των Αδάνων.

Σύμφωνα με πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι συλλήψεις έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, τα Άδανα και τη Μερσίνη. Οι δώδεκα συλληφθέντες φέρονται να σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και με το Μέτωπο αλ Νόσρα, μια ισλαμιστική οργάνωση που έχει εμπλακεί στον πόλεμο κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο κυβερνήτης Χουσεΐν Αβνί Τζος απέφυγε να κατονομάσει την οργάνωση στην οποία ανήκουν οι ύποπτοι. “Προς το παρόν δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομα οποιασδήποτε οργάνωσης”, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Η φιλελεύθερη εφημερίδα Ραντικάλ έγραψε ότι οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν δύο κιλά του νευροτοξικού αερίου σαρίν κατά τις έρευνες που έκαναν σε μια γιάφκα στα Άδανα, περίπου 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία. Ο Τζος ωστόσο διέψευσε ότι βρέθηκε “κάποιο αέριο ή παρεμφερές είδος” αλλά επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία βρήκε “χημικές ουσίες”, χωρίς να διευκρινίσει ποιες ήταν αυτές.

Οι έξι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ανακρίθηκαν αλλά οι άλλοι παραμένουν υπό κράτηση.

Σχετικά άρθρα