Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Βαριές ποινές για το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Λιανοκλάδι
Πάνω από 30 χρόνια φυλάκιση επιβλήθηκαν, συνολικά, στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την σύγκρουση των τρένων μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας, τα ξημερώματα της 14ης Ιουλίου 2008. Το δικαστήριο προσπαθούσε να διερευνήσει ποιος ήταν ο υπεύθυνος που η εμπορική αμαξοστοιχία αντί για 20 βαγόνια, όπως έγραφαν τα συνοδευτικά έγγραφα, είχε τελικά 35 βαγόνια. Ουσιαστικά κανείς από τους κατηγορούμενους δεν απάντησε πώς βρέθηκαν στην αμαξοστοιχία 15 βαγόνια επιπλέον. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν σταθμάρχες, μηχανοδηγοί και προσωπικό έλξης από το σταθμό του Ρέντη όπου προετοιμάζουν τα εμπορικά τρένα. Το δυστύχημα συνέβη ήταν η εμπορική αμαξοστοιχία ενώ κατευθύνονταν προς το Λιανοκλάδι, στο 208 χλμ της σιδηροδρομικής γραμμής "απαγκιστρώθηκε

Βαριές ποινές για το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Λιανοκλάδι

Πάνω από 30 χρόνια φυλάκιση επιβλήθηκαν, συνολικά, στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την σύγκρουση των τρένων μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας, τα ξημερώματα της 14ης Ιουλίου 2008.

Το δικαστήριο προσπαθούσε να διερευνήσει ποιος ήταν ο υπεύθυνος που η εμπορική αμαξοστοιχία αντί για 20 βαγόνια, όπως έγραφαν τα συνοδευτικά έγγραφα, είχε τελικά 35 βαγόνια. Ουσιαστικά κανείς από τους κατηγορούμενους δεν απάντησε πώς βρέθηκαν στην αμαξοστοιχία 15 βαγόνια επιπλέον.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν σταθμάρχες, μηχανοδηγοί και προσωπικό έλξης από το σταθμό του Ρέντη όπου προετοιμάζουν τα εμπορικά τρένα.

Το δυστύχημα συνέβη ήταν η εμπορική αμαξοστοιχία ενώ κατευθύνονταν προς το Λιανοκλάδι, στο 208 χλμ της σιδηροδρομικής γραμμής «απαγκιστρώθηκε

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X