Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Το κουνέλι με το πιο φουντωτό τρίχωμα!
Το κουνέλι Αγκύρας (τουρκικά: Ankara tavşanı) είναι ένα είδος κατοικιδίου κουνελιού που εκτρέφεται για το μακρύ, απαλό τρίχωμά του, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή διάφορων πλεκτών ειδών.Παράξενο στην εμφάνιση, αφού σε τίποτα δεν θυμίζει κουνέλι, το συμπαθές τετράποδο προσομοιάζει με γάτα ή ακόμα και με κάποιες ράτσες σκύλων που φημίζονται για το πλούσιο τρίχωμά τους.Τα κουνέλια ήταν δημοφιλή κατοικίδια ζώα στα μέσα του 18ου αιώνα, κυρίως στη Γαλλία, και εξαπλώθηκαν σε άλλα μέρη της Ευρώπης μέχρι το τέλος του αιώνα.Εκτρέφονται κυρίως για το μακρύ μαλλί τους, το οποίο αφαιρείται μια συγκεκριμένη εποχή του έτους και περνά από ειδική επεξεργασία προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εμπορικά. Τα κουνέλια Αγκύρας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ως κατοικία λόγω της εμφάνισής τους.Πηγή:perierga.gr

Το κουνέλι με το πιο φουντωτό τρίχωμα!

Το κουνέλι Αγκύρας (τουρκικά: Ankara tavşanı) είναι ένα είδος κατοικιδίου κουνελιού που εκτρέφεται για το μακρύ, απαλό τρίχωμά του, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή διάφορων πλεκτών ειδών.

Παράξενο στην εμφάνιση, αφού σε τίποτα δεν θυμίζει κουνέλι, το συμπαθές τετράποδο προσομοιάζει με γάτα ή ακόμα και με κάποιες ράτσες σκύλων που φημίζονται για το πλούσιο τρίχωμά τους.

Τα κουνέλια ήταν δημοφιλή κατοικίδια ζώα στα μέσα του 18ου αιώνα, κυρίως στη Γαλλία, και εξαπλώθηκαν σε άλλα μέρη της Ευρώπης μέχρι το τέλος του αιώνα.

Εκτρέφονται κυρίως για το μακρύ μαλλί τους, το οποίο αφαιρείται μια συγκεκριμένη εποχή του έτους και περνά από ειδική επεξεργασία προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εμπορικά. Τα κουνέλια Αγκύρας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ως κατοικία λόγω της εμφάνισής τους.

Πηγή:perierga.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X