Πατάτες λεμονάτες

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h4 class="single-recipe-description no-print"><span style="font-size: small;">Ιδανικές για να συνοδεύσουν το κρέας σας. Είναι πανεύκολες και πεντανόστιμες. Είναι οι πατάτες που μπορούν να κλέψουν την παράσταση!</span></h4>
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/2 κιλό baby πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουταλιές μαργαρίνη με βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Λίγο θυμάρι ή ρίγανη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ζωμός βοδινού ή κότας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουταλιά μουστάρδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Λίγο λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Λίγο άνιθο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">*Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πλένουμε τις μικρές πατάτες με τη φλούδα τους. Τρίβουμε με το βουρτσάκι τη φλούδα. Τις βάζουμε σε τηγάνι.</span><br /><span style="font-size: small;">Σκεπάζουμε με κρύο νερό να τις καλύπτει. Βάζουμε το καπάκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά για να μισομαλακώσουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι τη μαργαρίνη με βούτυρο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό.</span><br /><span style="font-size: small;">Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να «πιουν» όλο τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα βότανα, λίγο χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τις σερβίρουμε ζεστές.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα