Γαριδοσαλάτα

<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά    <br /><strong>Mαγείρεμα </strong>10 λεπτά  </p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-24 μεγάλες γαρίδες<br />-1 αγγούρι<br />-2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες<br />-56 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-1 μικρό ελληνικό μαρούλι χοντροκομμένο<br />- αλάτι<br />-χυμό από ένα λεμόνι<br />-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</p>
<p><strong>Για τη SAUCE</strong><br />-1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα<br />-1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας<br />-1 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce<br />-χυμό από ένα λεμόνι<br />-1 κουτ. γλυκού μουστάρδα<br />-αλάτιπιπέρι</p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Bράζουμε για 10 λεπτά τις γαρίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα αναμειγνύουμε καλά με το λάδι και το λεμόνι και σερβίρουμε τη σαλάτα και δίπλα σε ξεχωριστό μπολ τη sauce που ετοιμάσαμε για να βάλει καθένας όσο θέλει.</p>
<p><strong>Tip:</strong> Aν δεν βρούμε καλές γαρίδες στην αγορά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραβίδες.</p>
<p>πηγή: http://www.thecookbook.gr</p>
<p>φωτογραφία: <span>StudioM.Com</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα