Αρχική / Διατροφή / Ρυζόγαλο με κράνμπερυ και μέλι!
Ρυζόγαλο με κράνμπερυ και μέλι! thumbnail

Ρυζόγαλο με κράνμπερυ και μέλι!

Από την Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος



 


Φτιάχνουμε ρυζόγαλο και χρησιμοποιούμε για γλυκαντικό το μέλι αντί για λευκή ζάχαρη


 


Υλικά


200 γρ. αποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα αμυγδάλου


2 κουταλιές ρύζι γλασέ ή καρολίνα


2 κουταλιές ημιαποξηραμένο κράνμπερυ


1 κουταλάκι μέλι


Κανέλα Κευλάνης


 


Εκτέλεση


Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα να πάρουν βράση το γάλα με το ρύζι, τα κράνμπερυ και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μικρότερη ένταση και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ο χρόνος μαγείρεματος ποικίλλει, γι’ αυτό συμβουλευόμαστε τη συσκευασία.


Το αφήνουμε στην άκρη, ανακατεύοντας


Το μοιράζουμε σε δυο ή τρια μπωλ ή ποτήρια


Συμβουλή


Αντί για κρανμπερυ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μήλα, δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα ή σταφίδες


Δρ.Άννα Παπαγεωργίου
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού


Επικοινωνία:2106827284





X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X