Μαριναρισµένο ψαρονέφρι µε ψητά λαχανικά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">800 γραμμ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη μαρινάδα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μπαλσάμικο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τα ψητά λαχανικά</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 μελιτζάνες τσακώνικες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 πιπεριές χρωματιστές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 ασπρομανίταρα μεγάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μπαλσάμικο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γλ. θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γλ. ρίγανη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη μαρινάδα</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με πιρούνι να ενωθούν. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ. Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα. Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσέψει από πάνω. Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τα ψητά λαχανικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση κι όλα μαζί τα βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες μαριναρισμένες και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 35΄-40΄.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα