Τζιγεροσαρμάδες

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 συκωταριές αρνίσιες (από μικρό αρνί)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 μπόλιες αρνίσιες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ φλ. ρύζι Καρολίνα πλυμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5-6 πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την κρούστα:</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τους τζιγεροσαρμάδες, πρώτα ζεματάμε τις συκωταριές για 6-7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τις συμφύσεις και τις ψιλοκόβουμε όσο πιο πολύ γίνεται. Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την ψιλοκομμένη συκωταριά και προσθέτουμε το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι, το λάδι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Βουτάμε τις μπόλιες σε ζεστό νερό για ν’ ανοίξουν. Όχι σε καυτό νερό γιατί θα διαλυθούν. Τις απλώνουμε στον πάγκο και αφού αφαιρέσουμε τα χοντρά κομμάτια, τις κόβουμε σε τετράγωνα μεγάλα κομμάτια. Παίρνουμε μια κουτάλα της σούπας ή ένα φλιτζάνι του τσαγιού και βάζουμε μέσα 1 κομμάτι μπόλια (πρέπει να περισσεύει απ’ το χείλος για να καλύψουμε όλο τον τζιγεροσαρμά). Γεμίζουμε την κουτάλα ή το φλιτζάνι με γέμιση και γυρίζουμε προς τα μέσα την μπόλια που περισσεύει κλείνοντας καλά τη γέμιση. Αναποδογυρίζουμε το σαρμά σε ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Φανταστείτε έναν μεγάλο σφαιρικό ντολμά. Αφού τελειώσουμε με όλους τους τζιγεροσαρμάδες, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις μπήγουμε ενδιάμεσα στους σαρμάδες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Περιχύνουμε με 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με σκεπασμένο το ταψί για 1 ώρα και 15΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν χρειάζονται υγρά στο ταψί γιατί οι σαρμάδες θα βγάλουν τα δικά τους. Αφού ψηθούν, χτυπάμε καλά με σύρμα τ’ αυγά με το γιαούρτι και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρούστα γιαουρτιού. Μπορούμε αντί για ατομικούς σαρμάδες να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα