Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Στην αδιαφορία ζουν οι υπερήλικες στην Κίνα
"Η Κίνα είναι αντιμέτωπη με μια τεραστίων διαστάσεων πρόκληση", εφόσον όντως γίνει η προσπάθεια να δοθεί λύση στα προβλήματα πολλών εκατομμυρίων (συχνά απομονωμένων και περιθωριοποιημένων) ανθρώπων, δεδομένου ότι η ασιατική αχανής χώρα έχει σημαντικό ποσοστό υπερηλίκων στις τάξεις του πληθυσμού της.Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα στη μελέτη του Πανεπιστήμιου του Πεκίνου, η οποία καταρτίστηκε στη βάση 18 χιλιάδων συνεντεύξεων με υπερήλικες Κινέζους και δημοσιεύεται σήμερα στο Πεκίνο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.-Ποσοστό 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βιώνει την καθημερινότητα διακατεχόμενο από κατάθλιψη. --Επίσης, ποσοστό 23% (το οποίο για τα κινεζικά δημογραφικά δεδομένα σημαίνει 42,5 εκατομμύρια ανθρώπους) στο ερωτηματολόγιο που ετέθη υπόψη του περιέγραψε το βιοτικό επίπεδό του ως οριοθετούμενο "κάτω από το επίπεδο φτώχειας"."Γηράσκει, ταχέως, ο πληθυσμός, παράλληλα όμως φθίνει ο αριθμός των τέκνων που να είναι σε θέση να φροντίζουν τους γονείς τους" αναφέρει η ίδια μελέτη, με τον τίτλο: -"Μελέτη στο χώρο της Υγείας, για την περίοδο συνταξιοδότησης, στην Κίνα".Σήμερα, 14% των Κινέζων, δηλαδή 185 εκατομμύρια) είναι ηλικίας άνω των 60 (σ.σ.: ο συνολικός πληθυσμός της Κίνας καταγράφεται πλέον στο 1,34 δισεκατομμύριο).Ομως, υπάρχουν ήδη διαθέσιμες κυβερνητικές στατιστικές, οι οποίες προβλέπουν την εκτόξευση του ανωτέρω υποσυνόλου στον γενικό πληθυσμό στο 34% και ότι αυτό θα συμβεί στο μέσον του τρέχοντος αιώνα.Αλλο εύρημα της ενδιαφέρουσας αυτής μελέτης είναι ότι με συντάξεις "καλύπτεται" μεν το 84% των πολιτών στις περιοχές των πόλεων, όμως μόνον το 43% των αγροτών.Συμπέρασμα της πανεπιστημιακής μελέτης είναι ότι λόγω των φανερών ελλείψεων στην κρατική περίθαλψη και εν γένει αρωγή, για τους υπερήλικες, τούς είναι "απόλυτα αναγκαία" επί του παρόντος η συνδρομή στην καθημερινή επιβίωσή τους είτε των παιδιών τους, είτε προσώπων του ευρύτερου συγγενικού τους περιβάλλοντος.

Στην αδιαφορία ζουν οι υπερήλικες στην Κίνα

"Η Κίνα είναι αντιμέτωπη με μια τεραστίων διαστάσεων πρόκληση", εφόσον όντως γίνει η προσπάθεια να δοθεί λύση στα προβλήματα πολλών εκατομμυρίων (συχνά απομονωμένων και περιθωριοποιημένων) ανθρώπων, δεδομένου ότι η ασιατική αχανής χώρα έχει σημαντικό ποσοστό υπερηλίκων στις τάξεις του πληθυσμού της.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα στη μελέτη του Πανεπιστήμιου του Πεκίνου, η οποία καταρτίστηκε στη βάση 18 χιλιάδων συνεντεύξεων με υπερήλικες Κινέζους και δημοσιεύεται σήμερα στο Πεκίνο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

-Ποσοστό 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βιώνει την καθημερινότητα διακατεχόμενο από κατάθλιψη.

–Επίσης, ποσοστό 23% (το οποίο για τα κινεζικά δημογραφικά δεδομένα σημαίνει 42,5 εκατομμύρια ανθρώπους) στο ερωτηματολόγιο που ετέθη υπόψη του περιέγραψε το βιοτικό επίπεδό του ως οριοθετούμενο "κάτω από το επίπεδο φτώχειας".

"Γηράσκει, ταχέως, ο πληθυσμός, παράλληλα όμως φθίνει ο αριθμός των τέκνων που να είναι σε θέση να φροντίζουν τους γονείς τους" αναφέρει η ίδια μελέτη, με τον τίτλο: -"Μελέτη στο χώρο της Υγείας, για την περίοδο συνταξιοδότησης, στην Κίνα".

Σήμερα, 14% των Κινέζων, δηλαδή 185 εκατομμύρια) είναι ηλικίας άνω των 60 (σ.σ.: ο συνολικός πληθυσμός της Κίνας καταγράφεται πλέον στο 1,34 δισεκατομμύριο).

Ομως, υπάρχουν ήδη διαθέσιμες κυβερνητικές στατιστικές, οι οποίες προβλέπουν την εκτόξευση του ανωτέρω υποσυνόλου στον γενικό πληθυσμό στο 34% και ότι αυτό θα συμβεί στο μέσον του τρέχοντος αιώνα.

Αλλο εύρημα της ενδιαφέρουσας αυτής μελέτης είναι ότι με συντάξεις "καλύπτεται" μεν το 84% των πολιτών στις περιοχές των πόλεων, όμως μόνον το 43% των αγροτών.

Συμπέρασμα της πανεπιστημιακής μελέτης είναι ότι λόγω των φανερών ελλείψεων στην κρατική περίθαλψη και εν γένει αρωγή, για τους υπερήλικες, τούς είναι "απόλυτα αναγκαία" επί του παρόντος η συνδρομή στην καθημερινή επιβίωσή τους είτε των παιδιών τους, είτε προσώπων του ευρύτερου συγγενικού τους περιβάλλοντος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X