Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Δεκατέσσερις νεκροί ο απολογισμός από τους ανεμοστρόβιλους
Ο απολογισμός των θυμάτων από τους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν την Οκλαχόμα και τις γειτονικές μεσοδυτικές πολιτείες αυξήθηκε σε 14 νεκρούς, μεταξύ τους δύο παιδιά, δώδεκα ημέρες μετά τον φονικό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε στις 20 Μαΐου την πόλη Μουρ στην ίδια πολιτεία σκοτώνοντας 24 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.Η πλέον πληγείσα πολιτεία είναι η Οκλαχόμα με 11 νεκρούς στους οποίους προστίθενται τρεις νεκροί στη γειτονική πολιτεία Μουσούρι από τις μεγάλες πλημμύρες. Ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση ανάγκης, ενώ όταν μετέβη στην πληγείσα περιοχή για να αποτιμήσει τις ζημιές ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν να περπατούν ή να οδηγούν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει."Το Μισούρι επλήγη από πολλές μεγάλες καταιγίδες τις τελευταίες εβδομάδες και οι επικίνδυνες πλημμύρες της χθεσινής νύχτας είναι το επακόλουθο των σφοδρών βροχοπτώσεων αρκετών ημερών.Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε την προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στην Οκλαχόμα, όμως η πολιτεία παραμένει σε επιφυλακή για καταιγίδες και πλημμύρες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πέντε ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή της Οκλαχόμα Σίτι με ανέμους 145 χλμ. την ώρα οι οποίοι συνοδεύονταν από ισχυρή χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρισμού OGE, 74.093 σπίτια δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα το Σάββατο. Την ίδια ώρα άλλος ανεμοστρόβιλος ξεθεμελίωσε 50 οικήματα στο Ιλινόι, καθώς οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 185 χλμ. την ώρα.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεκατέσσερις νεκροί ο απολογισμός από τους ανεμοστρόβιλους

Ο απολογισμός των θυμάτων από τους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν την Οκλαχόμα και τις γειτονικές μεσοδυτικές πολιτείες αυξήθηκε σε 14 νεκρούς, μεταξύ τους δύο παιδιά, δώδεκα ημέρες μετά τον φονικό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε στις 20 Μαΐου την πόλη Μουρ στην ίδια πολιτεία σκοτώνοντας 24 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

Η πλέον πληγείσα πολιτεία είναι η Οκλαχόμα με 11 νεκρούς στους οποίους προστίθενται τρεις νεκροί στη γειτονική πολιτεία Μουσούρι από τις μεγάλες πλημμύρες. Ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση ανάγκης, ενώ όταν μετέβη στην πληγείσα περιοχή για να αποτιμήσει τις ζημιές ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν να περπατούν ή να οδηγούν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

"Το Μισούρι επλήγη από πολλές μεγάλες καταιγίδες τις τελευταίες εβδομάδες και οι επικίνδυνες πλημμύρες της χθεσινής νύχτας είναι το επακόλουθο των σφοδρών βροχοπτώσεων αρκετών ημερών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε την προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στην Οκλαχόμα, όμως η πολιτεία παραμένει σε επιφυλακή για καταιγίδες και πλημμύρες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πέντε ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή της Οκλαχόμα Σίτι με ανέμους 145 χλμ. την ώρα οι οποίοι συνοδεύονταν από ισχυρή χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρισμού OG&E, 74.093 σπίτια δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα το Σάββατο.

Την ίδια ώρα άλλος ανεμοστρόβιλος ξεθεμελίωσε 50 οικήματα στο Ιλινόι, καθώς οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 185 χλμ. την ώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X