Τρεις μέρες προθεσμία από την τρόικα

Η Ελλάδα έχει τρεις ημέρες για να διαβεβαιώσει τους δανειστές της ότι μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της διάσωσής της, ώστε να λάβει την επόμενη δόση χρηματοδοτικής βοήθειας, δήλωναν το πρωί τέσσερις κοινοτικοί αξιωματούχοι που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters .

Το μεσημέρι ήρθε η επιβεβαίωση από τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομικών Ολι Ρεν. Πριν από το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να υπάρχει συμφωνία, δήλωσε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, ενώ σε ότι αφορά την καταβολή εξ ολοκλήρου της δόσης των 4,1 δισ. παρέπεμψε στους 17 υπουργούς Οικονομικών.

Στο τηλεγράφημα, το οποίο αναφέρεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα, σχετικά με την αποδέσμευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ, επισημαίνεται η διάχυτη δυσαρέσκεια κοινοτικού αξιωματούχου ο οποίος εμπλέκεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, σχετικά με την απουσία προόδου στην αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της λειτουργίας του συστήματος Υγείας, στην Ελλάδα.

“Όλοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί (στις δεσμεύσεις της) πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. Για το λόγο αυτό πρέπει να παρουσιάσουν ξανά την Παρασκευή (τις προτάσεις τους)”, δήλωσε άλλη πηγή στο Reuters.Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης πρόκειται να συναντηθούν στις 8 Ιουλίου σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τα “ναι

Σχετικά άρθρα