Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ασθενής σεισμός τη νύχτα στην Κοζάνη
Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή του όρους Βούρινο, μεταξύ των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στον σεισμογόνο χώρο της λίμνης Πολυφύτου. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ο σεισμός καταγράφηκε στις 2.03 πμ και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 17 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Κοζάνης, σε μικρή απόσταση από την περιοχή όπου εκδηλώθηκε ο μεγάλος σεισμός των 6,5 Ρίχτερ του 1995. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα επτά χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών, χωρίς όμως να αναφερθούν προβλήματα. Σεισμολόγοι χαρακτήρισαν τον σεισμό μεμονωμένο γεγονός, που δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ασθενής σεισμός τη νύχτα στην Κοζάνη

Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή του όρους Βούρινο, μεταξύ των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στον σεισμογόνο χώρο της λίμνης Πολυφύτου.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ο σεισμός καταγράφηκε στις 2.03 πμ και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 17 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Κοζάνης, σε μικρή απόσταση από την περιοχή όπου εκδηλώθηκε ο μεγάλος σεισμός των 6,5 Ρίχτερ του 1995.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα επτά χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών, χωρίς όμως να αναφερθούν προβλήματα. Σεισμολόγοι χαρακτήρισαν τον σεισμό μεμονωμένο γεγονός, που δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X