Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / «Δεν αποβάλλεται ο δασικός χαρακτήρας μέχρι τη σύνταξη δασολογίου»
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει δασολόγιο δεν σημαίνει ότι μια δασική περιοχή χάνει τον δασικό της χαρακτήρα και παύει η προστασία της, αποφάνθηκε το Ε´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και απέρριψε αίτηση ιδιοκτητών οικοπεδούχων της περιοχής Περιβολάκια του Δήμου Ραφήνας Αττικής.Οι οικοπεδούχοι ζητούσαν να ακυρωθεί το από 6.3.2003 Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης στη εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προς του 1923 ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων Αττικής, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά την περιοχή Περιβολάκια του Δήμου Ραφήνας η οποία με το επίμαχο διάταγμα εντάχθηκε σε περιοχή πρασίνου.Οι σύμβουλοι Επικρατείας (πρόεδρος ο σύμβουλος Ν. Ρόζος και εισηγήτρια η Πάρεδρος Όλγα Παπαδοπούλου) επισημαίνουν ότι μια έκταση η οποία έχει τα χαρακτηριστικά που προβλέπει το άρθρο 24 του Συντάγματος και ο δασικός νόμος (Ν. 998.1978) "δεν αποβάλλει το δασικό της χαρακτήρα μέχρι τη σύνταξη δασολογίου

«Δεν αποβάλλεται ο δασικός χαρακτήρας μέχρι τη σύνταξη δασολογίου»

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει δασολόγιο δεν σημαίνει ότι μια δασική περιοχή χάνει τον δασικό της χαρακτήρα και παύει η προστασία της, αποφάνθηκε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και απέρριψε αίτηση ιδιοκτητών οικοπεδούχων της περιοχής Περιβολάκια του Δήμου Ραφήνας Αττικής.

Οι οικοπεδούχοι ζητούσαν να ακυρωθεί το από 6.3.2003 Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης στη εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προς του 1923 ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων Αττικής, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά την περιοχή Περιβολάκια του Δήμου Ραφήνας η οποία με το επίμαχο διάταγμα εντάχθηκε σε περιοχή πρασίνου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας (πρόεδρος ο σύμβουλος Ν. Ρόζος και εισηγήτρια η Πάρεδρος Όλγα Παπαδοπούλου) επισημαίνουν ότι μια έκταση η οποία έχει τα χαρακτηριστικά που προβλέπει το άρθρο 24 του Συντάγματος και ο δασικός νόμος (Ν. 998.1978) "δεν αποβάλλει το δασικό της χαρακτήρα μέχρι τη σύνταξη δασολογίου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X