Τα ριάλιτι της φτώχειας

Τον τελευταίο καιρό βρετανικές και αμερικανικές σειρές εθίζουν ολοένα και περισσότερο το κοινό σε ριάλιτι με πρωταγωνιστή… τη φτώχεια. Αντιπρόσωποι των κατώτερων και λιγότερο προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων, συχνά στις πλέον στερεοτυπικές τους εκφάνσεις, εμφανίζονται να τεμπελιάζουν ζώντας από επιδόματα ή να ζουν με ψίχουλα, να πλένουν τα λιγδιασμένα τους μαλλιά σε κάποιον νεροχύτη, να τρώνε αποφάγια για πρωινό, να είναι παχύσαρκοι, αμόρφωτοι ή να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, να αγνοούν κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού και γενικώς να ζουν στο κοινωνικό περιθώριο.

Ενώ σε παλαιότερες εποχές κοινό και κανάλια στρέφονταν προς μια μεγαλειώδη και πολυτελή εκδοχή αυτού που φαντασιώνονταν πως είναι, τώρα η τάση της εποχής θέλει πολλούς από τους τηλεθεατές να παρακολουθούν τη φτώχεια σαν πορνό, σαν κάτι που τους κάνει να νιώθουν καλύτερα με αυτά που ήδη έχουν, αφού… υπάρχει και το πιο χαμηλά.

Μία από τις διασημότερες σειρές του είδους, η οποία προβάλλεται παγκοσμίως με εκατομμύρια θεατές είναι το “Ερχεται η Χάνι Μπου Μπου

Σχετικά άρθρα