Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Μύγα έγινε πηγή έμπνευσης για εξελιγμένο μικρόφωνο
Με έμπνευση τα ευαίσθητα αυτιά μιας μύγας, επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέου τύπου μικρόφωνο με καλύτερη ακουστική απόδοση και από τα πλέον ακουστικά βαρηκοΐας.Η πηγή έμπνευσης των ερευνητών του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπίνγκχαμπτον ήταν η μύγα Ormia ochracea. Το είδος που συναντάται στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και την Κεντρική Αμερική, σε αντίθεση με τις κοινές μύγες, διαθέτει τύμπανα που αισθάνονται την ηχητική πίεση, όπως ακριβώς τα ανθρώπινα αυτιά.Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των συντονισμών, ο επικεφαλής Ρόναλντ Μάιλς και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν ένα ηλεκτρονικό σύστημα ανάδρασης, το λεγόμενο "Q control

Μύγα έγινε πηγή έμπνευσης για εξελιγμένο μικρόφωνο

Με έμπνευση τα ευαίσθητα αυτιά μιας μύγας, επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέου τύπου μικρόφωνο με καλύτερη ακουστική απόδοση και από τα πλέον ακουστικά βαρηκοΐας.

Η πηγή έμπνευσης των ερευνητών του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπίνγκχαμπτον ήταν η μύγα Ormia ochracea. Το είδος που συναντάται στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και την Κεντρική Αμερική, σε αντίθεση με τις κοινές μύγες, διαθέτει τύμπανα που αισθάνονται την ηχητική πίεση, όπως ακριβώς τα ανθρώπινα αυτιά.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των συντονισμών, ο επικεφαλής Ρόναλντ Μάιλς και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν ένα ηλεκτρονικό σύστημα ανάδρασης, το λεγόμενο «Q control

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X