Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Νίγηρας: Τουλάχιστον 22 κρατούμενοι δραπέτευσαν
Τουλάχιστον 22 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και ισλαμιστές αντάρτες, δραπέτευσαν χθες από φυλακή στην πρωτεύουσα του Νίγηρα μετά από επίθεση ενόπλων στις σωφρονιστικές εγκαταστάσεις. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο φρουρούς.Η απόδραση συνέβη μόλις μία εβδομάδα μετά την εισβολή ομάδων που συνδέονται με την αλ-Κάιντα, σε ορυχείο ουρανίου και ένα στρατώνα στο Νίγηρα, εγείροντας του φόβους ότι οι συγκρούσεις στο γειτονικό Μάλι θα μπορούσαν να εξαπλωθούν και σε άλλα κράτη της Δυτικής Αφρικής.Μεταξύ των 22 κρατουμένων που αγνοούνται, ήταν και ορισμένοι που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατική δράση. Ένας εξ αυτών είναι ο Αλασάνε Ουλντ Μοχάμεντ, ο οποίος εκτίει ποινή 20 ετών για τη δολοφονία 4 Σαουδαράβων και ενός Αμερικάνου, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της."Το άτομο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί

Νίγηρας: Τουλάχιστον 22 κρατούμενοι δραπέτευσαν

Τουλάχιστον 22 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και ισλαμιστές αντάρτες, δραπέτευσαν χθες από φυλακή στην πρωτεύουσα του Νίγηρα μετά από επίθεση ενόπλων στις σωφρονιστικές εγκαταστάσεις. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο φρουρούς.

Η απόδραση συνέβη μόλις μία εβδομάδα μετά την εισβολή ομάδων που συνδέονται με την αλ-Κάιντα, σε ορυχείο ουρανίου και ένα στρατώνα στο Νίγηρα, εγείροντας του φόβους ότι οι συγκρούσεις στο γειτονικό Μάλι θα μπορούσαν να εξαπλωθούν και σε άλλα κράτη της Δυτικής Αφρικής.

Μεταξύ των 22 κρατουμένων που αγνοούνται, ήταν και ορισμένοι που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατική δράση. Ένας εξ αυτών είναι ο Αλασάνε Ουλντ Μοχάμεντ, ο οποίος εκτίει ποινή 20 ετών για τη δολοφονία 4 Σαουδαράβων και ενός Αμερικάνου, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

«Το άτομο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X