Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ξεκινάει σήμερα η δίκη του στρατιώτη Μάνινγκ
Αμερικανοί στρατιωτικοί εισαγγελείς αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα σε στρατοδικείο του Φορτ Μιντ, στο Μέριλαντ, στοιχεία εις βάρος του αμερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ στο πλαίσιο της δίκης του που έχει δεχτεί έντονη κριτική εξαιτίας της μυστικότητας υπό την οποία θα διεξαχθεί. Ο 25χρονος Μάνινγκ, πρώην αναλυτής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, κρατείται τρία χρόνια στην απομόνωση αναμένοντας την δίκη του από τότε που συνελήφθη κατηγορούμενος για την διαρροή διαβαθμισμένων αμερικανικών εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks. Μεταξύ των προσώπων τα οποία στηρίζουν τον Μάνινγκ είναι ο Ντάνιελ Έλσμπεργκ, πρώην στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα - και συγκεκριμένα στους New York Times - μια απόρρητη έκθεση που αποδείκνυε πως πέντε πρόεδροι και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους έλεγαν ψέματα στον αμερικανικό λαό για την κατάσταση στο Βιετνάμ κρύβοντας επιμελώς το γεγονός πως επρόκειτο για μια συνεχόμενη ήττα της χώρας. Ο Μάνινγκ, ο οποίος κατηγορείται για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων στην αμερικανική ιστορία, έχει δηλώσει ένοχος για 10 από τις 22 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αλλά αντιμετωπίζει άλλες 21-η σοβαρότερη από τις οποίες είναι "συνεργασία με τον εχθρό". Έχει παραδεχτεί ότι παρέδωσε στο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα κυβερνητικά έγγραφα. Αν καταδικαστεί για τις σοβαρότερες από τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 154 ετών. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ξεκινάει σήμερα η δίκη του στρατιώτη Μάνινγκ

Αμερικανοί στρατιωτικοί εισαγγελείς αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα σε στρατοδικείο του Φορτ Μιντ, στο Μέριλαντ, στοιχεία εις βάρος του αμερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ στο πλαίσιο της δίκης του που έχει δεχτεί έντονη κριτική εξαιτίας της μυστικότητας υπό την οποία θα διεξαχθεί.

Ο 25χρονος Μάνινγκ, πρώην αναλυτής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, κρατείται τρία χρόνια στην απομόνωση αναμένοντας την δίκη του από τότε που συνελήφθη κατηγορούμενος για την διαρροή διαβαθμισμένων αμερικανικών εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks.

Μεταξύ των προσώπων τα οποία στηρίζουν τον Μάνινγκ είναι ο Ντάνιελ Έλσμπεργκ, πρώην στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα – και συγκεκριμένα στους New York Times – μια απόρρητη έκθεση που αποδείκνυε πως πέντε πρόεδροι και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους έλεγαν ψέματα στον αμερικανικό λαό για την κατάσταση στο Βιετνάμ κρύβοντας επιμελώς το γεγονός πως επρόκειτο για μια συνεχόμενη ήττα της χώρας.

Ο Μάνινγκ, ο οποίος κατηγορείται για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων στην αμερικανική ιστορία, έχει δηλώσει ένοχος για 10 από τις 22 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αλλά αντιμετωπίζει άλλες 21-η σοβαρότερη από τις οποίες είναι «συνεργασία με τον εχθρό».

Έχει παραδεχτεί ότι παρέδωσε στο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα κυβερνητικά έγγραφα. Αν καταδικαστεί για τις σοβαρότερες από τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 154 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X