Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γράμματα στα προσφυγόπουλα από μαθητές της Βαρκελώνης
Γράμματα στα προσφυγόπουλα από μαθητές της Βαρκελώνης thumbnail

Γράμματα στα προσφυγόπουλα από μαθητές της Βαρκελώνης

Ένα απρόσμενο μήνυμα συμπαράστασης, που κατέληγε με τη φράση "La tafkid al amal", που στα αραβικά σημαίνει «μη χάνεις κάθε ελπίδα», έλαβαν τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας της Softex, στη δυτική Θεσσαλονίκη.


Συνομήλικοί τους μαθητές από το δημοτικό σχολείο Πάλκαμ της Βαρκελώνης τούς έστειλαν γράμματα στα ισπανικά και στα αγγλικά, στα οποία μιλούν για τον εαυτό τους και ταυτόχρονα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.


Με τα γράμματα, τα οποία συγκέντρωσαν οι δασκάλες και απέστειλαν στην Ελλάδα, οι μαθητές από την Ισπανία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στους συνομηλίκους τους που προσπαθούν, με μεγάλες δυσκολίες, να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.


Τα παιδιά διάβασαν τα γράμματα με τη βοήθεια της συντονίστριας εκπαίδευσης προσφύγων και των δασκάλων τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, όπου παρακολουθούν μαθήματα. Και στη συνέχεια άρχισαν να γράφουν τις απαντήσεις τους, εξασκώντας παράλληλα τις γνώσεις τους στα αγγλικά.


Πηγή: ΑΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X