Αρχική / Ψυχολογία / Ψυχιατρική / Σχιζοφρένεια: Τα φάρμακα, οι παρενέργειες και η ερωτική ζωή
Σχιζοφρένεια: Τα φάρμακα, οι παρενέργειες και η ερωτική ζωή  thumbnail

Mίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Σχιζοφρένεια: Τα φάρμακα, οι παρενέργειες και η ερωτική ζωή

To ερώτημα μου είναι ποιο είναι το ποιο σύγχρονο φάρμακο για τη σχιζοφρένεια με τι λιγότερες παρενέργειες και αν μπορούν τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια να έχουν φυσιολογική ερωτική ζωή;

 

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχίατρος Γιώργος Τζεφεράκος

 

Θα πρέπει να πούμε στην αναγνώστριά μας ότι το κάθε φάρμακο έχει ένα συγκεκριμένο προφίλ αναφορικά με τις παρενέργειες και το τι παρενέργειες θα εμφανιστούν είναι ιδιοσυγκρασιακό και διαφορετικό σε κάθε περίπτωση ασθενούς. Μπορεί σε κάποιον ασθενή να εμφανίσει παρενέργειες και σε κάποιον άλλον όχι. Καλό θα ήταν να συζητάμε με τον ειδικό ψυχίατρο για τις παρενέργειες του κάθε φαρμάκου. Γενικά τα φάρμακα νέας γενιάς είναι πολύ καλύτερα πια σε σχέση με τις παρενέργειες που προκαλούν στον ασθενή. Τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια μπορούν να έχουν ερωτική ζωή η ασθένεια εν είναι ανασταλτικός παράγοντας  (υπάρχει βέβαια περίπτωση κάποιες φορές οι παρενέργειες των φαρμάκων να την επηρεάσουν)

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X