Αρχική / More / Ιδέες DECO / 3 φυσικά σπιτικά καθαριστικά
3 φυσικά σπιτικά καθαριστικά thumbnail

3 φυσικά σπιτικά καθαριστικά

Η ζωή μας έχει κατακλυστεί από χιλιάδες χημικές ουσίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική μας και των αγαπημένων μας προσώπων. Ένας απλός τρόπος να περιορίσουμε την έκθεσή μας στις τοξικές αυτές ουσίες είναι να φτιάχνουμε μόνοι μας καθαριστικά από φυσικά υλικά, τα οποία μπορούμε να βρούμε στην κουζίνα μας. Έτσι, το σπίτι μας θα είναι καθαρό, χωρίς επικίνδυνα χημικά και ταυτόχρονα θα εξοικονομήσουμε χρήματα.


Ορίστε τα υλικά που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για σπίτι… φυσικά καθαρό.


Μαγειρική σόδα


Αποτελεί  το νούμερο ένα φυσικό καθαριστικό, που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι μας. Είναι ένα συστατικό φυσικό, αρκετά ασφαλές για να το καταναλώσουμε, φτηνό και αποτελεσματικό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως αποσμητικό χώρου για να εξολοθρεύσουμε τις ανεπιθύμητες οσμές (π.χ. μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγη στους κάδους σκουπιδιών), αλλά και για να καθαρίσουμε τις κατσαρόλες ή το στρώμα μας.


Λευκό ξύδι


Είναι ο καλύτερος… φίλος της μαγειρικής σόδας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε πολλά πράγματα που δεν έχουμε σκεφτεί, όπως για παράδειγμα τα τζάμια, τα πιάτα, το μπάνιο, ακόμα και τα ρούχα μας. Αποφεύγουμε, ωστόσο, τη χρήση του σε επιφάνειες με φυσική πέτρα ή ευαίσθητες στα οξέα.


Λεμόνι


Όπως το ξίδι, έτσι και το λεμόνι μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε για να καθαρίσουμε πολλά σημεία στο σπίτι μας. Κατ' αρχάς, μπορεί να απομακρύνει τα άλατα και τα υπολείμματα σαπουνιού από το μπάνιο, μπορεί να χαρίσει μυρωδιά φρεσκάδας στις ξύλινες επιφάνειες, αλλά και να χαρίσει λάμψη στα αγαπημένα μας αντικείμενα από χαλκό. Ωστόσο, καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι αποτελεί φυσικό λευκαντικό, για αυτό καλό είναι πριν το χρησιμοποιήσουμε στα ρούχα μας ή σε επιφάνειες που ξεβάφουν πρώτα να το δοκιμάζουμε σε ένα κρυφό σημείο.
ΠΗΓΗ https://www.treehugger.com/


 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X