Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Κολεοσπασμός: Όταν η γυναίκα δυσκολεύεται κατά τη διείσδυση στο σεξ
Κολεοσπασμός: Όταν η γυναίκα δυσκολεύεται κατά τη διείσδυση στο σεξ  thumbnail

Κολεοσπασμός: Όταν η γυναίκα δυσκολεύεται κατά τη διείσδυση στο σεξ

Tι είναι ο κολεοσπασμός;
Ο κολεοσπασμός είναι μια σεξουαλική διαταραχή κατά την οποία εμφανίζεται ακούσια σύσπαση των μυών του έξω τριτημορίου του κόλπου της γυναίκας. Οι σπασμοί αυτοί δυσκολεύουν τη διείσδυση του μορίου κατά τη σεξουαλική επαφή. Πολλές φορές μπορεί να εμφανίζεται ακόμα και στην προσπάθεια της γυναίκας να βάλει ταμπόν. Τα αίτια του κολεοσπασμού μπορεί να είναι είτε βιολογικά είτε ψυχολογικά. Μια ανωμαλία του παρθενικού υμένα ή μια στένωση του κόλπου για παράδειγμα, μπορεί να αποτελούν σωματικά αίτια.
Ψυχολογικά, πολλές φορές ο φόβος για τη σεξουαλική πράξη και η έλλειψη ψυχοσεξουαλικής ωρίμανσης περιγράφονται ως βασικές αιτίες του κολεοσπασμού. Σε πολλές περιπτώσεις κάποιες γυναίκες αισθάνονται ενοχή για τη σεξουαλική πράξη λόγω της αυστηρής ανατροφής που έχουν λάβει ή ακόμα οι πληροφορίες που έχουν λάβει την περιγάφουν ως πράξη επώδυνη και δυσάρεστη. Σε αυτές τις περιπτώσεις γυναικών είναι πολύ πιο πιθανόν να εμφανιστεί ο κολεοσπασμός.
Η σκέψη ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει μια γυναίκα στην ερωτική πράξη της προκαλεί πρόσθετο άγχος και αγωνία. Όπως είναι φυσικό ολόκληρη η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού μπορεί να επηρεαστεί, ακόμα και η συναισθηματική επικοινωνία ανάμεσα στους συντρόφους. Η ένταση και ο εκνευρισμός μετατρέπουν το σεξ από ερωτικό παιχνίδι σε διαρκή προσπάθεια αναζήτησης της ηδονής. Δεν είναι λίγες οι φορές που και ο άνδρας αισθάνεται εξίσου άσχημα και νιώθει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να επιτευχθεί η διείσδυση και να αποκατασταθεί η σεξουαλική λειτουργία.
Κάποιες φορές επιχειρείται η σεξουαλική ικανοποίηση μέσα από άλλα ερωτικά παιχνίδια ή μέσω του πρωκτικού σεξ. Όταν όμως το ζευγάρι επιθυμεί να κάνει παιδί το πρόβλημα εντείνεται. Το πρώτο που χρειάζεται να κάνει μια γυναίκα είναι να μιλήσει για τα προβλήματα αυτά με τον γυναικολόγο της ή με έναν ειδικευμένο σεξολόγο. Πρώτα από όλα απαιτείται εξέταση των γεννητικών οργάνων για να διερευνηθούν τυχόν σωματικά συμπτώματα. Οι ασκήσεις χαλάρωσης που βοηθούν στο να αποκτήσει η γυναίκα αντοχή στη διείσδυση είναι μια από τις πιο καλές λύσεις και γίνονται με την παρουσία του συντρόφου της. Το ζευγάρι πρέπει να μάθει πώς να αυξήσει τη σωματική του εγγύτητα αλλά και να αποκτήσει επίγνωση των συναισθημάτων που προκαλούν τον κολεοσπασμό.


Διαβάστε επίσης 


Το πιο συχνό πρόβλημα των γυναικών στο σεξ;


Αίμα κατά τη διάρκεια του σεξ: Τι μπορεί να συμβαίνει αν δεν είναι περίοδος;

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X