Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αντ. Σαμαράς: Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τους υδρογονάνθρακες
Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων θα ιδρυθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της χώρας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ενημερώθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, επισήμανε την ανάγκη, τα ελληνικά ενεργειακά δίκτυα να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο.Πάγια θέση εξάλλου της Αθήνας είναι πως, η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα καθώς οι ελληνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές ενδέχεται να συμβάλουν στην ενεργειακή, εν μέρει, αυτονομία της Ευρώπης.Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για εξόρυξη των υδρογονανθράκων, αποτελεί προϋπόθεση για να εκμεταλλευτεί η χώρα τα φυσικά κοιτάσματα που διαθέτει, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο.

Αντ. Σαμαράς: Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τους υδρογονάνθρακες

Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων θα ιδρυθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της χώρας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ενημερώθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, επισήμανε την ανάγκη, τα ελληνικά ενεργειακά δίκτυα να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Πάγια θέση εξάλλου της Αθήνας είναι πως, η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα καθώς οι ελληνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές ενδέχεται να συμβάλουν στην ενεργειακή, εν μέρει, αυτονομία της Ευρώπης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για εξόρυξη των υδρογονανθράκων, αποτελεί προϋπόθεση για να εκμεταλλευτεί η χώρα τα φυσικά κοιτάσματα που διαθέτει, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X