Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Σύσκεψη για τα πετρελαιοειδή στο υπουργείο Οικονομίας
Το αίτημα των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών για κατάργηση της προκαταβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά τον εκτελωνισμό των καυσίμων έθεσαν σήμερα οι εκπρόσωποι του κλάδου στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.Σύμφωνα με πηγές του Συνδέσμου του κλάδου (ΣΕΕΠΕ) ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει ενώ επικαλέστηκε τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εταιρειών τόνισαν ότι η προκαταβολή προκαλεί συνθήκες ασφυξίας στον κλάδο και επικαλέστηκαν το παράδειγμα άλλων χωρών της ΕΕ όπου παρέχεται πίστωση τουλάχιστον 20 ημερών αλλά και άλλων κλάδων που εκτελωνίζουν προϊόντα που επιβαρύνονται με ΕΦΚ (καπνός, αλκοόλ).Ο ΣΕΕΠΕ ζήτησε επίσης από τον υπουργό να εκδοθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύσκεψη για τα πετρελαιοειδή στο υπουργείο Οικονομίας

Το αίτημα των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών για κατάργηση της προκαταβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά τον εκτελωνισμό των καυσίμων έθεσαν σήμερα οι εκπρόσωποι του κλάδου στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πηγές του Συνδέσμου του κλάδου (ΣΕΕΠΕ) ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει ενώ επικαλέστηκε τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εταιρειών τόνισαν ότι η προκαταβολή προκαλεί συνθήκες ασφυξίας στον κλάδο και επικαλέστηκαν το παράδειγμα άλλων χωρών της ΕΕ όπου παρέχεται πίστωση τουλάχιστον 20 ημερών αλλά και άλλων κλάδων που εκτελωνίζουν προϊόντα που επιβαρύνονται με ΕΦΚ (καπνός, αλκοόλ).

Ο ΣΕΕΠΕ ζήτησε επίσης από τον υπουργό να εκδοθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X