Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ σε παραγωγούς βιολογικων προιόντων
Πρόστιμα από 600 έως 20.000 ευρώ επέβαλε η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε εταιρείες και παραγωγούς για παρατυπίες σε ό,τι αφορά στη διαδικασία βιολογικού τρόπου παραγωγής των προιόντων τους. Πρόκειται για συνολικά 10 περιπτώσεις, όπου είτε υπήρξε χρήση σημάτων που έφεραν ένδειξη αναφερόμενη στο βιολογικό τρόπο παραγωγής, χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, είτε ευρέθησαν, σε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, μη επιτρεπόμενες ουσίες αγροχημικών ή υπολείμματά τους, είτε δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας προκειμένου να συσκευάζουν, να εμπορεύονται και να αποθηκεύουν βιολογικά προϊόντα κ.ά. Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούνται από τους εγκεκριμένους Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης στη βιολογική γεωργία. "Η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ σε παραγωγούς βιολογικων προιόντων

Πρόστιμα από 600 έως 20.000 ευρώ επέβαλε η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε εταιρείες και παραγωγούς για παρατυπίες σε ό,τι αφορά στη διαδικασία βιολογικού τρόπου παραγωγής των προιόντων τους.

Πρόκειται για συνολικά 10 περιπτώσεις, όπου είτε υπήρξε χρήση σημάτων που έφεραν ένδειξη αναφερόμενη στο βιολογικό τρόπο παραγωγής, χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, είτε ευρέθησαν, σε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, μη επιτρεπόμενες ουσίες αγροχημικών ή υπολείμματά τους, είτε δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας προκειμένου να συσκευάζουν, να εμπορεύονται και να αποθηκεύουν βιολογικά προϊόντα κ.ά.

Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούνται από τους εγκεκριμένους Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης στη βιολογική γεωργία.

«Η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X