Παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτικούς

Σε συνδικαλιστική παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτικούς, θα προχωρήσουν αύριο το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Εκπρόσωποι της ΠΝΟ ανέφεραν ότι από τις 6 το πρωί στα συγκεκριμένα λιμάνια θα βρίσκονται ναυτικοί, σε μια προσπάθεια να υπάρξει πίεση προς τις εταιρείες για την εξόφληση των οφειλών. Μάλιστα, υπήρξαν και φωνές που δήλωναν ότι κανένα πλοίο που χρωστάει χρήματα σε εργαζόμενους δεν πρόκειται να φύγει.

Ναυτικοί, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, κατήγγειλαν σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου για την κοινωνική ασφάλιση, ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα και ότι σε κάποιους συναδέλφους τους καταβάλλονται εξάμηνες επιταγές, που όμως τις περισσότερες φορές είναι ακάλυπτες, με αποτέλεσμα να γίνεται νέος διακανονισμός της οφειλής με την εταιρεία και το πρόβλημα να διογκώνεται.

Επίσης, ανέφεραν ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ενώ γνωρίζει ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν δεδουλευμένα, δίνει δρομολογήσεις σε πλοία με επιδοτούμενες άγονες γραμμές και εξέφρασαν την απορία τους πώς σε ένα τέτοιο γνωμοδοτικό όργανο υπάρχουν μέλη εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών που ψηφίζουν και λαμβάνονται αποφάσεις.

“Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εργαζόμενοι, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα, που να είναι απλήρωτοι

Σχετικά άρθρα