«Η συνοχή της κυβέρνησης είναι υπόθεση και των τριών εταίρων»

Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να πολιτεύεται με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο και παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνεί με όλα όσα αφορούν στο κυβερνητικό έργο δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα και μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας αγωνιζόμενη να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός κοινός πολιτικός τόπος και η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση της στις ασκούμενες πολιτικές, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, στη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (Αποθήκη Δ΄του λιμανιού).

Άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από τη ΔΗΜΑΡ, με στόχο την ανασύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, στη βάση του ότι είναι περισσότερα εκείνα που τους χωρίζουν, από εκείνα που τους ενώνουν.

“Όταν πριν δυόμιση περίπου χρόνια ιδρύσαμε τη ΔΗΜΑΡ, δεν το κάναμε για να συμμετέχουμε στη νομή της εξουσίας, ούτε, όμως, για να βολευτούμε και στα ασφαλή έδρανα της αντιπολίτευσης. Δεν εκχωρήσαμε την πολιτική μας αυτονομία και την έκφραση άποψης. Υπηρετούμε τις ιδέες μας, υπηρετούμε τον κοινό εθνικό στόχο και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Δεν ενεργούμε με επικοινωνιακές στοχεύσεις. Αν είχαμε επιλέξει μια τέτοια διαδρομή δεν θα ανοίγαμε ζητήματα των οποίων η έκβαση δεν είναι προκαθορισμένη

Σχετικά άρθρα