Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Το Άλτσχαϊμερ είναι… μεταδοτικό
Οι σύζυγοι των ηλικιωμένων με νόσο του Άλτσχαϊμερ ή άλλη μορφή άνοιας, διατρέχουν εξαπλάσιο κίνδυνο, σε σύγκριση με τους λοιπούς συνομηλίκους τους, να αναπτύξουν και οι ίδιοι τη νόσο!Αυτό είναι το απρόσμενο εύρημα μιας νέας μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 1.221 παντρεμένα ζευγάρια, που είχαν ηλικία 65 ετών και άνω όταν άρχισε η μελέτη.Η μελέτη διήρκησε 12 χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο 125 άντρες και 70 γυναίκες ανέπτυξαν άνοια. Σε 30 ζευγάρια, εξάλλου, καιοιδύοσύζυγοιεκδήλωσανάνοια.Κατά την έναρξη της μελέτης, κανένας εθελοντής ή εθελόντρια δεν είχε άνοια.Αφού οι ερευνητές ανέλυσαν όλους τους πιθανούς, συμβάλλοντες παράγοντες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σύζυγοι (άντρες ή γυναίκες) των ηλικιωμένων που ανέπτυξαν άνοια, διέτρεχαν εξαπλάσιο κίνδυνο επίσης να την εκδηλώσουν και οι ίδιοι.Οι άντρες κινδύνευαν περισσότερο να "κολλήσουν

Το Άλτσχαϊμερ είναι… μεταδοτικό

Οι σύζυγοι των ηλικιωμένων με νόσο του Άλτσχαϊμερ ή άλλη μορφή άνοιας, διατρέχουν εξαπλάσιο κίνδυνο, σε σύγκριση με τους λοιπούς συνομηλίκους τους, να αναπτύξουν και οι ίδιοι τη νόσο!

Αυτό είναι το απρόσμενο εύρημα μιας νέας μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 1.221 παντρεμένα ζευγάρια, που είχαν ηλικία 65 ετών και άνω όταν άρχισε η μελέτη.

Η μελέτη διήρκησε 12 χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο 125 άντρες και 70 γυναίκες ανέπτυξαν άνοια. Σε 30 ζευγάρια, εξάλλου, καιοιδύοσύζυγοιεκδήλωσανάνοια.

Κατά την έναρξη της μελέτης, κανένας εθελοντής ή εθελόντρια δεν είχε άνοια.

Αφού οι ερευνητές ανέλυσαν όλους τους πιθανούς, συμβάλλοντες παράγοντες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σύζυγοι (άντρες ή γυναίκες) των ηλικιωμένων που ανέπτυξαν άνοια, διέτρεχαν εξαπλάσιο κίνδυνο επίσης να την εκδηλώσουν και οι ίδιοι.

Οι άντρες κινδύνευαν περισσότερο να «κολλήσουν

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X