Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στα βόρεια

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, όπου τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στα βόρεια ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 18 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, με εξαίρεση την Ήπειρο όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς, 18 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 29 βαθμούς στην Κρήτη και από 20 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Μυρτώο ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους μέτριους 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρης καταιγίδας τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Αύριο αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα βορειοανατολικά κυρίως ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια. Πρόσκαιροι όμβροι τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Άνεμοι: στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 και τοπικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα