Ομελέτα με αβοκάντο και παρμεζάνα

<div class="meta-author">
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Γράφτηκε απο <span class="vcard author"><span class="fn">Νάντια Δεληγιάννη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn">Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (<a href="http://www.diatrofi.gr">www.diatrofi.gr</a>)</span></span></span></div>
</div>
<div class="entry-content">
<p style="text-align: justify;"><em><strong><span style="font-size: small;">Όταν δύο τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας όπως το αβγό και το αβοκάντο, συναντιούνται το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.</span></strong></em></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Το αβγό, αν και τόσα χρόνια παρεξηγημένο για την λανθασμένη εντύπωση ότι αυξάνει την χοληστερόλη, αποτελεί μια σημαντική τροφή για τον οργανισμο. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β12 και D καθώς και σε φυλλικό οξύ και Ω-3 λιπαρά οξέα δεν θα μπορούσε να λείπει από το καθημερινό μας τραπέζι. Από την άλλη πλευρά το αβοκάντο, ένα τρόφιμο το οποίο έχει αυξημένη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια , είναι μια τροφή με αρκετά αντιοξειδωτικά. Πλούσιο σε καλά λιπαρά και κυριώς <strong>ολεϊκό οξύ (σημαντικό για την προστασλια από τον καρκίνο του μαστού), σε καροτενοειδή όπως η λουτεϊνη καθώς και σε τοκοφερόλες αποτελεί ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας.</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Ο πιο απλός τρόπος για να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά των δύο υπερτροφών σε ένα γεύμα είναι να τα «παντρέψεις».</strong> Ομελέτα λοιπόν, με αβοκάντο και παρμεζάνα, γευστικό, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό ή και brunch, γιατί όχι!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Αυτό που θα χρειαστείς είναι φρέσκα αυγά</strong>, λίγο γάλα (<em>για την ομελέτα</em>), 1 ώριμο αβοκάντο, 100γρ. παρμεζάνα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις</strong> είναι να κόψεις το αβοκάντο σε φέτες και να το ραντίσεις με λίγο χυμό λεμονιού για ναμ η μαυρίσει. Απαραίτητο το αλατοπιπέρωμα. Στη συνέχεια χτυπάς τα αυγά (<em>4 αυγά για 2 μερίδες είναι αρκετά</em>), ανακατεύεις την παρμεζάνα με το γάλα και ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνεις το τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ρίχνεις τα αυγά και προσθέτεις το μείγμα με την παρμεζάνα. Στη συνέχεια απλώνεις το αβοκάντο και ψήνεις την ομελέτα ομοιόμορφα κα ι από τις 2 πλευρές.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σερβίρεις συνοδεύοντας με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι και τριμμένο πιπέρι. Καλή απόλαυση…</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα: </span></strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/26322/salata-me-avokanto-kai-aygo" target="_blank"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;"><span>Σαλάτα με αβοκάντο και αυγό</span></span></strong></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/133733/omeleta-me-kolokythoanthoys" target="_blank"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Ομελέτα με κολοκυθοανθούς!</span></strong></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα