Αρχική / More / Travel Choices / Ταξιδεύοντας με ένα παιδί. Τι να έχετε υπόψη σας
Ταξιδεύοντας με ένα παιδί. Τι να έχετε υπόψη σας thumbnail

Ταξιδεύοντας με ένα παιδί. Τι να έχετε υπόψη σας

Πλησιάζουν οι μέρες που θα πάρετε τα παιδιά σας και θα μεταβείτε στον προορισμό των καλοκαιρινών σας διακοπών είτε είναι σε νησί είτε σε βουνό είτε σε κάμπο. Αν η μετακίνησή σας περιλαμβάνει αεροπλάνο, καλό είναι να έχετε υπόψη σας μερικές πληροφορίες, που θα κάνουν πιο άνετο το ταξίδι το δικό σας αλλά και των μικρών ταξιδιωτών.


1 Πάρτε μαζί σας ασφαλή παιχνίδια. Προσπαθήστε να αποφύγετε όσα είναι αιχμηρά, βαριά ή σπάνε εύκολα. Αν το παιδί σας έχει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, μπορείτε να του επιτρέψετε να παίξει μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του αεροσκάφους στο τελικό του ύψος. Τα παιχνίδια αυτά μπορεί να δημιουργήσουν παρεμβολές στο σύστημα πλοήγησης κατά τη διάρκεια άλλων φάσεων (απογείωση, προσγείωση).


2 Μην απασφαλίζετε τις ειδικές ζώνες των παιδιών στη διάρκεια της πτήσης. Αναταράξεις μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποιήσεις, για αυτό καλύτερα να έχουν συνεχώς δεμένες τις ζώνες. Αν το παιδί θέλει να σηκωθεί, επιτρέψτε του να το κάνει όσο η φωτεινή επιγραφή για την πρόσδεση των ζωνών είναι σβηστή.


3 Βάλτε το παιδί σας να καθίσει μακριά από το διάδρομο. Τα μικρά παιδιά αρέσκονται να απλώνουν τα χέρια τους και να εξερευνούν το χώρο, αλλά αν βρίσκονται δίπλα στο διάδρομο μπορεί να χέρια τους αν κάποιος άνθρωπος ή καροτσάκι τροφοδοσίας κινείται κατά μήκος του διαδρόμου.


4 Σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας δε φτάνει τα ζεστά ροφήματα και δεν περιπλανάται σε άλλες περιοχές του αεροσκάφους, όπως η κουζίνα.


5 Αν το παιδί σας έχει κάποια πάθηση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενημερώστε κάποιον από το προσωπικό του αεροδρομίου, της εταιρίας ή έναν ιπτάμενο συνοδό.


6 Το παιδί σας είναι δυνατόν να αισθανθεί τα αυτιά του να βουλώνουν λόγω των αλλαγών πίεσης μέσα στην καμπίνα. Αν και η αίσθηση αυτή μπορεί να είναι επώδυνη, είναι προσωρινή και θα υποχωρήσει λίγο μετά την προσγείωση. Για να αποφύγετε τη δυσφορία, μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας μια τσίχλα ή μια καραμέλα (αν είναι άνω των 3 ετών), να θηλάσετε το βρέφος σας ή να το ταΐσετε με μπιμπερό ή να του δώσετε την πιπίλα του. Ο θηλασμός και το τάισμα με μπιμπερό εναπόκειται στη δική σας επιθυμία με την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται αναταράξεις ή το αεροσκάφος δεν είναι σε διαδικασία απογείωσης ή προσγείωσης. Τα πιο μεγάλα παιδιά μπορούν να βοηθηθούν αν αρχίσουν να χασμουριούνται συχνά για λίγα λεπτά. Το παιδί σας πρέπει να είναι ξύπνιο κατά την απογείωση και την προσγείωση, γιατί διαφορετικά δεν καταπίνει το ίδιο συχνά και άρα είναι δύσκολο να διατηρηθεί η πίεση του αέρα μέσα στα αυτιά.


ΠΗΓΗ Περιοδικό Blue fly smart


 


Διαβάστε ακόμα:


Πώς να χωρέσετε τα ρούχα σε μία βαλίτσα;


Road trips. Συμβουλές για να τα απολαύσετε

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X