Πρωτοβουλία τού Λευκού Οίκου γιαι "φρένο" στις πατέντες

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε μια σειρά από εκτελεστικές και νομοθετικές προτάσεις για να περιοριστεί η χρήση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ως εργαλείο “επιπόλαιων αγωγών” και να προστατεύσει εταιρείες και καταναλωτές.

Οι νομοθετικές προτάσεις απευθύνονται στο Κογκρέσο, ενώ παράλληλα υπάρχουν και μία σειρά από εκτελεστικές δράσεις που διεξάγονται απευθείας από το Λευκό Οίκο.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν ανέφεραν πως η κίνηση αυτή είναι μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας της κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει την υφιστάμενη νομοθεσία που αφορά στις πατέντες.

Τα εκτελεστικά μέτρα είναι πέντε και καλούν το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων να κάνει αρκετές προσαρμογές, ιδίως όσον αφορά την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Οι ουσιαστικότερες μεταρρυθμίσεις πρέπει να περάσουν από το Κογκρέσο και από τον Λευκό Οίκο έχουν γίνει επτά συστάσεις σχετικά με το τι θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης της διαφάνειας καθώς και μία αλλαγή στον τρόπο που η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου μπορεί να επιβάλει απαγορεύσεις προϊόντων.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα