Στην Τυνησία ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε χθες στην Τύνιδα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στο Μάγρεμπ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τον Ερντογάν, η επίσκεψη του οποίου στην Τυνησία θα επικεντρωθεί κυρίως στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, υποδέχθηκε ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Άλι Λάραγεντ, με τον οποίο αναμένεται να έχει συνάντηση σήμερα το πρωί προτού παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου γύρω στις 13:30 ώρα Ελλάδος.

Στην Τουρκία συνεχίζονταν χθες για έκτη ημέρα οι διαδηλώσεις. Η τυνησιακή κυβέρνηση, της οποίας ηγείται το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα, το οποίο θεωρεί συχνά ως παράδειγμα προς μίμηση το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την κατάσταση στην Τουρκία.

Η τυνησιακή αντιπολίτευση έχει ζητήσει μέσω Facebook την πραγματοποίηση σήμερα το απόγευμα διαδηλώσεων κατά του Τούρκου πρωθυπουργού μπροστά από την έδρα των Τυνήσιων εργοδοτών, όπου ο Ερντογάν αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία γύρω στις 17:30 ώρα Ελλάδος. Ο Ερντογάν αναμένεται σήμερα το βράδυ να επιστρέψει στην Τουρκία από την Τυνησία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα