Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Στο τραπέζι του διαλόγου Βόρεια και Νότια Κορέα
Επίσημες συνομιλίες με τη Νότια Κορέα για εμπορικά σχέδια πρότεινε σήμερα η Βόρεια Κορέα. Συμπεριλαμβάνει σε αυτά, μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης Κεσόνγκ, η οποία έκλεισε τον Απρίλιο όταν κορυφώθηκε η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες.Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ θα αποκαταστήσει σημαντικούς επικοινωνιακούς διαύλους εάν η Νότια Κορέα δεχθεί την πρόταση για συνομιλίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να πάρει πίσω μέτρα που έχει λάβει από τον Μάρτιο οπότε άρχισε η επιδείνωση των διμερών σχέσεων."Ο τόπος και η ημερομηνία των συνομιλιών μπορούν να οριστούν σύμφωνα με την επιθυμία της Νότιας Κορέας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή της Βόρειας Κορέας για την ειρηνική επανένωση της Κορέας (CPRK), η οποία είναι αρμόδια για τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα.

Στο τραπέζι του διαλόγου Βόρεια και Νότια Κορέα

Επίσημες συνομιλίες με τη Νότια Κορέα για εμπορικά σχέδια πρότεινε σήμερα η Βόρεια Κορέα. Συμπεριλαμβάνει σε αυτά, μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης Κεσόνγκ, η οποία έκλεισε τον Απρίλιο όταν κορυφώθηκε η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ θα αποκαταστήσει σημαντικούς επικοινωνιακούς διαύλους εάν η Νότια Κορέα δεχθεί την πρόταση για συνομιλίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να πάρει πίσω μέτρα που έχει λάβει από τον Μάρτιο οπότε άρχισε η επιδείνωση των διμερών σχέσεων.

«Ο τόπος και η ημερομηνία των συνομιλιών μπορούν να οριστούν σύμφωνα με την επιθυμία της Νότιας Κορέας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή της Βόρειας Κορέας για την ειρηνική επανένωση της Κορέας (CPRK), η οποία είναι αρμόδια για τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X