Ο Τζορτζ Μίλερ πουλά το κινηματογραφικό του στούντιο

Το όνειρο του ομογενή σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ (Γιώργος Μηλιώτης) να κάνει ένα ψηφιακό στούντιο για ταινίες με κινούμενα σχέδια στην Αυστραλία ναυάγησε. Το περιβόητο Dr D Studios που έφτιαξε με πολλές θυσίες στο Σίδνεϊ, όπου έγιναν και οι ταινίες του Happy Feet βγήκε στον πλειστηριασμό. Μέχρι τις 13 Ιουνίου θα έχουν πουληθεί εξοπλισμοί, κομπιούτερς και κάμερες αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο λόγος που κλείνει το στούντιο είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για την παραγωγή νέων ταινιών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πάντως η συνέχεια των ταινιών του Τζορτζ Μίλερ, Mad Max 4 με τίτλο Fury Road ετοιμάζεται και, μετά από πολλά προβλήματα, θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις αρχές του επόμενου χρόνου. Ο Γιώργος Μηλιώτης ή Τζορτζ Μίλερ γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1945 στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Οι γονείς του Δημήτρης και Αγγέλα έχουν μεταναστεύσει από το χωριό Μιτάτα των Κυθήρων.

Σπούδασε Ιατρική στο University of New South Wales και στο Film Workshop στο Melbourne University. Εργάστηκε για λίγο ως ιατρός και στη συνέχεια αφιερώθηκε στο κινηματογράφο, γράφοντας σενάρια και σκηνοθετώντας ταινίες που έγιναν διεθνείς επιτυχίες. Ανάμεσά τους τα Mad Max, The Road Warrior, Mad Max Beyond Thunderdome, Babe, Lorenzo’s Oil, The Witches of Eastwick, και Twilight Zone: The Movie κ.ά.

Οι τελευταίες του ταινίες, Happy Feet 1 και Happy Feet 2 θεωρήθηκαν από τις καλύτερες ταινίες όσον αφορά στην σκηνοθεσία, την κίνηση της κάμερας και το μοντάζ. Η ταινία Happy Feet 1 σάρωσε σε εισπράξεις και σε βραβεία. Το 2007 βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Επίσης η ταινία του Babe (1995) είχε βραβευθεί με το Όσκαρ καλύτερων εφέ, ενώ ο ίδιος ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ σεναρίου για το φιλμ Lorenzo’s Oil, το 1992.

Σχετικά άρθρα