Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Νεαρός ακτιβιστής εγκεφαλικά νεκρός από επίθεση ακροδεξιών
Εγκεφαλικά νεκρός νοσηλεύεται ένας νεαρός Γάλλος, μετά από δολοφονική επίθεση από τρεις ακροδεξιούς σκίνχεντς, που δέχτηκε το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού.Ο 18χρονος Κλεμάντ Μερί που θεωρείται ότι ανήκει σε οργάνωση της άκρας αριστεράς, κτυπήθηκε με σιδηρογροθιά από έναν από τους σκίνχεντς και χτύπησε σε κολωνάκι πέφτοντας στο έδαφος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο."Χτυπημένος βίαια στο έδαφος από ομάδα μελών της άκρας δεξιάς, όπως φαίνεται της Ομάδας JNR (Εθνικιστής Επαναστάτης Νέος), έμεινε αναίσθητος, ανακοίνωσε το Κόμμα της Αριστεράς.Ο αρχηγός του JNR Σερζ Αγιούμπ αρνήθηκε την συμμετοχή της οργάνωσής του στο περιστατικό, ωστόσο δήλωσε ότι τον διαπληκτισμό ξεκίνησαν ακτιβιστές της άκρας αριστεράς.Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μπαζάρ ρούχων οργανώθηκε χθες σε κατάστημα της περιοχής του Σεν Λαζάρ, στο κέντρο του Παρισιού. Στις 18.00 τρεις νεαροί "σκίνχεντ", ανάμεσά τους και μία γυναίκα, έφθασαν στον τόπο του μπαζάρ. Ακολούθησαν διαπληκτισμοί ανάμεσα σε αυτούς και άλλη ομάδα νεαρών.Οι σκινχεντς κάλεσαν ενισχύσεις και στη συνέχεια περίμεναν τους νεαρούς έξω από το κατάστημα. Επειτα από τους διαπληκτισμούς, ο ένας από τους σκίνχεντς χτύπησε τον Κλεμάν. Οι δράστες διέφυγαν.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ, το Κόμμα της Αριστεράς καταγγέλλει τη "θρασύδειλη επίθεση" κατά ενός ακτιβιστή γνωστού για τη δέσμευσή του κατά της άκρας δεξιάς και απαιτεί τη διάλυση των ομάδων της άκρας δεξιάς που "έχουν πληθύνει τις πράξεις βίας στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και πολλές εβδομάδες".Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξέφρασε την "πλήρη αποφασιστικότητά του για την εξουδετέρωση της βίας που φέρει τη σφραγίδα της άκρας δεξιάς και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία.Ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελαοέ εξέφρασε την ελπίδα ότι η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κατορθώσουν να εντοπίσουν σύντομα τους δράστες.Η Μαρίν Λε Πεν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι το κόμμα της δεν έχει καμία σχέση με την απαράδεκτη επίθεση κατά του ακτιβιστή της άκρας αριστεράς.

Νεαρός ακτιβιστής εγκεφαλικά νεκρός από επίθεση ακροδεξιών

Εγκεφαλικά νεκρός νοσηλεύεται ένας νεαρός Γάλλος, μετά από δολοφονική επίθεση από τρεις ακροδεξιούς σκίνχεντς, που δέχτηκε το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού.

Ο 18χρονος Κλεμάντ Μερί που θεωρείται ότι ανήκει σε οργάνωση της άκρας αριστεράς, κτυπήθηκε με σιδηρογροθιά από έναν από τους σκίνχεντς και χτύπησε σε κολωνάκι πέφτοντας στο έδαφος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Χτυπημένος βίαια στο έδαφος από ομάδα μελών της άκρας δεξιάς, όπως φαίνεται της Ομάδας JNR (Εθνικιστής Επαναστάτης Νέος), έμεινε αναίσθητος, ανακοίνωσε το Κόμμα της Αριστεράς.

Ο αρχηγός του JNR Σερζ Αγιούμπ αρνήθηκε την συμμετοχή της οργάνωσής του στο περιστατικό, ωστόσο δήλωσε ότι τον διαπληκτισμό ξεκίνησαν ακτιβιστές της άκρας αριστεράς.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μπαζάρ ρούχων οργανώθηκε χθες σε κατάστημα της περιοχής του Σεν Λαζάρ, στο κέντρο του Παρισιού. Στις 18.00 τρεις νεαροί "σκίνχεντ", ανάμεσά τους και μία γυναίκα, έφθασαν στον τόπο του μπαζάρ. Ακολούθησαν διαπληκτισμοί ανάμεσα σε αυτούς και άλλη ομάδα νεαρών.

Οι σκινχεντς κάλεσαν ενισχύσεις και στη συνέχεια περίμεναν τους νεαρούς έξω από το κατάστημα. Επειτα από τους διαπληκτισμούς, ο ένας από τους σκίνχεντς χτύπησε τον Κλεμάν. Οι δράστες διέφυγαν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ, το Κόμμα της Αριστεράς καταγγέλλει τη "θρασύδειλη επίθεση" κατά ενός ακτιβιστή γνωστού για τη δέσμευσή του κατά της άκρας δεξιάς και απαιτεί τη διάλυση των ομάδων της άκρας δεξιάς που "έχουν πληθύνει τις πράξεις βίας στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και πολλές εβδομάδες".

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξέφρασε την "πλήρη αποφασιστικότητά του για την εξουδετέρωση της βίας που φέρει τη σφραγίδα της άκρας δεξιάς και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία.

Ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελαοέ εξέφρασε την ελπίδα ότι η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κατορθώσουν να εντοπίσουν σύντομα τους δράστες.

Η Μαρίν Λε Πεν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι το κόμμα της δεν έχει καμία σχέση με την απαράδεκτη επίθεση κατά του ακτιβιστή της άκρας αριστεράς.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X