Σπαγγέτι με πέστο αβοκάντο

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Το σπαγγέτι με το πέστο αβοκάντο υπήρξε από τις συνταγές που ξαφνιάζουν πολύ ευχάριστα για διάφορους λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί είναι νοστιμότατη συνταγή με βελούδινη υφή που όμως διαθέτει εναλλαγές (μιλώντας για υφή). Δεύτερον, γιατί μπορεί να σταθεί ως καλοκαιρινή μακαρονάδα, ενώ αν ετοιμασθεί με κοφτά μακαρόνια μπορεί να γίνει μια νόστιμη και δροσερή μακαρονοσαλάτα. Τρίτον, γιατί είναι πρακτική αφού το πέστο μπορεί (και πρέπει) να ετοιμασθεί από νωρίς για να δέσουν οι γεύσεις. Τέταρτον, γιατί είναι μια vegan συνταγή και οι vegan, ως γνωστόν, μας αρέσουν πολύ αφού είναι πρωτίστως ελαφριές. Τέλος, γιατί χαίρεσαι που δημιούργησες κάτι νέο, διαφορετικό και υγιεινό χωρίς να διαθέσεις πολύ χρόνο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">ΥΛΙΚΑ</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για το πέστο:</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο</span><br /><span style="font-size: small;">½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού</span><br /><span style="font-size: small;">4 κ.σ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">Χυμό και ξύσμα από 1 (ακέρωτο) λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small;">Χυμό από 1 λάιμ</span><br /><span style="font-size: small;">Λίγες σταγόνες ταμπάσκο ή ¼ κ.γλ. μπούκοβο (προσαρμόζω την ένταση)</span><br /><span style="font-size: small;">Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για την μακαρονάδα:</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">350 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι, ολικής άλεσης</span><br /><span style="font-size: small;">1,5 λίτρο σπιτικό ζωμό λαχανικών (ή 3 έτοιμους κύβους λαχανικών + 1,5 λίτρο νερό)</span><br /><span style="font-size: small;">Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: small;">1 χούφτα ντοματάκια, για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: small;">ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι, για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: small;">100 γρ. χονδροαλεσμένα κάσιους (ψημένα, ανάλατα), για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: small;">Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή λίγες νιφάδες μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν, για το σερβίρισμα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">ΟΔΗΓΙΕΣ</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Τοποθετώ στο μπλέντερ χειρός όλα τα υλικά του πέστο κι αλέθω μέχρι να έχω μια ομοιογενή βελούδινη κρέμα. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Δοκιμάζω την γεύση και διορθώνω προσθέτοντας κάποιο από τα υλικά. (Ιδανικά φτιάχνω το πέστο αβοκάντο 1-2 μέρες νωρίτερα και το διατηρώ στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.)</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο μέσα στον ζωμό λαχανικών και προσθέτω όσο αλάτι χρειάζεται (θυμάμαι ότι ο έτοιμος κύβος είναι ήδη αλμυρός). </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Τα σουρώνω και τα μεταφέρω σε μεγάλο μπολ. Προσθέτω όλο το πέστο αβοκάντο κι ανακατεύω να πάει παντού.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Μεταφέρω τα σπαγγέτι ισομερώς σε τρία πιάτα σερβιρίσματος και γαρνίρω με το ξύσμα λεμονιού, τ’ αλεσμένα κάσιους, τα φύλλα βασιλικού, τα κομμένα ντοματάκια και το μπούκοβο ή πιπέρι. Αν προτιμώ, μπορώ να αλέσω τ’ ολόκληρα κάσιους με τ’ άλλα υλικά του πέστο, αν και γαρνίροντας την με αυτά, η υφή της μακαρονάδας αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Καλή όρεξη!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.dailycious.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/4059/ftiaxte-mia-ugieini-makaronada-choriatiki" target="_blank"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Φτιάξτε μια υγιεινή μακαρονάδα χωριάτικη!</span></strong></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/27931/taliateles-me-garides-tzintzer-kai-sparaggia" target="_blank"><strong><span style="font-size: small; color: #3366ff;">Ταλιατέλες με γαρίδες, τζίντζερ και σπαράγγια</span></strong></a></p>

Σχετικά άρθρα