Λαβράκι μαριναρισμένο με λάιμ, τζίντζερ και ροζ πιπέρι

<div class="ingredients">
<div class="pos-ingredients">
<div class="element element-text first last">
<h3><span style="font-size: small;">Υλικά συνταγής</span></h3>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">λαβράκι: 1 κιλό, φιλέτα χωρίς κόκαλα και πέτσα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο: 300ml</span></li>
<li><span style="font-size: small;">χυμός λάιμ: 100ml</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λάιμ: 2, το ξύσμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τζίντζερ: 1/2 κουταλιά του γλυκού, φρέσκο, τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ροζ πιπέρι: 1 κουταλάκι του γλυκού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι όσο θέλετε</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρέσκα μυρωδικά: για το γαρνίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
</div>
</div>
<div class="directions">
<div class="pos-directions">
<div class="element element-joomlamodule first"><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div class="element element-textarea last">
<h3><span style="font-size: small;">Εκτέλεση συνταγής</span></h3>
<ol>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Τοποθετείτε σε ένα σκεύος τα φιλέτα του ψαριού σε στρώσεις. Σε κάθε στρώση αλατίζετε ελαφρά. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το τζίντζερ, το ροζ πιπέρι και περιχύνετε με το μείγμα τα φιλέτα από το λαβράκι. Αφήνετε να μαριναριστεί εκτός ψυγείου για 3 ώρες σε δροσερό μέρος, σκεπασμένο.</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα στραγγίζετε. Τα στρώνετε σε 4 πιάτα και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ή ανηθο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.</span></p>
</li>
</ol></div>
</div>
</div>
<div class="pos-bottom">
<div class="element element-joomlamodule first"><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div class="element element-textarea">
<h3><span style="font-size: small;">Συμβουλή</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Mπορείτε να προσθέσετε στη μαρινάδα λίγη μαγιονέζα και να περιχύσετε με το μείγμα τα φιλέτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.icookgreek.com</span></p>
<p><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα: </span></strong></span></p>
<p><a href="https://boro.gr/134148/lavraki-sto-foyrno-me-maintano-kai-skordo" target="_blank"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;"><span>Λαβράκι στο φούρνο με Μαϊντανό και Σκόρδο</span></span></strong></span></a></p>
<p><a href="https://boro.gr/23673/ftiaxte-gemista-me-thalassina" target="_blank"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Φτιάξτε γεμιστά με θαλασσινά!</span></strong></span></a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα