Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Λαβράκι μαριναρισμένο με λάιμ, τζίντζερ και ροζ πιπέρι
Λαβράκι μαριναρισμένο με λάιμ, τζίντζερ και ροζ πιπέρι thumbnail

Λαβράκι μαριναρισμένο με λάιμ, τζίντζερ και ροζ πιπέρι




Υλικά συνταγής



  • λαβράκι: 1 κιλό, φιλέτα χωρίς κόκαλα και πέτσα

  • ελαιόλαδο: 300ml

  • χυμός λάιμ: 100ml

  • λάιμ: 2, το ξύσμα

  • τζίντζερ: 1/2 κουταλιά του γλυκού, φρέσκο, τριμμένο

  • ροζ πιπέρι: 1 κουταλάκι του γλυκού

  • αλάτι όσο θέλετε

  • φρέσκα μυρωδικά: για το γαρνίρισμα







 


Εκτέλεση συνταγής




  1. Τοποθετείτε σε ένα σκεύος τα φιλέτα του ψαριού σε στρώσεις. Σε κάθε στρώση αλατίζετε ελαφρά. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το τζίντζερ, το ροζ πιπέρι και περιχύνετε με το μείγμα τα φιλέτα από το λαβράκι. Αφήνετε να μαριναριστεί εκτός ψυγείου για 3 ώρες σε δροσερό μέρος, σκεπασμένο.




  2. Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα στραγγίζετε. Τα στρώνετε σε 4 πιάτα και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ή ανηθο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.







 


Συμβουλή


Mπορείτε να προσθέσετε στη μαρινάδα λίγη μαγιονέζα και να περιχύσετε με το μείγμα τα φιλέτα.


ΠΗΓΗ: www.icookgreek.com


Διαβάστε ακόμα: 


Λαβράκι στο φούρνο με Μαϊντανό και Σκόρδο


Φτιάξτε γεμιστά με θαλασσινά!


 



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X