Αρχική / Σχέσεις / "Έβαζα σπίτι μου την ερωμένη του άνδρα μου"
"Έβαζα σπίτι μου την ερωμένη του άνδρα μου" thumbnail

Η Μαριάνα

"Έβαζα σπίτι μου την ερωμένη του άνδρα μου"

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο άντρας μου με απατούσε με παντρεμένη φίλη. Μου το είπε με μήνυμα. Εκείνος λέει ότι ήθελε καιρό να μου το πει, αλλά δεν έβρισκε πώς. Τώρα η ιστορία έχει λήξη. Αυτή θύμωσε, εξαφανίστηκε και ξαφνικά στέλνει το μήνυμα. Θέλω να την πληρώσω με το ίδιο νόμισμα. Ενώ έχω δώσει ευκαιρία στον άντρα μου, τα νεύρα μου δεν είναι καλά. 


Απαντά η Μαντώ Μαΐντά, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια


Αγαπητή μου κυρία,


διαβάζοντας το γράμμα σας κατανοώ απόλυτα τον πόνο, τη θλίψη και την οργή που σας έχουν προκαλέσει άνθρωποι πολύ δικοί σας. Το αίσθημα της προδοσίας μας κάνει ενστικτωδώς να θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση και να πληγώσουμε τον άλλο, όπως πλήγωσε και εκείνος εμάς. Ωστόσο, δεν είναι νομίζω αυτό το ζητούμενο,  παρότι αυτή τη στιγμή αυτό μοιάζει να νιώθετε ότι είναι η μόνη λύση.  


Νομίζω ότι από αυτήν την περιπέτεια που περάσατε και εξακολουθείτε να περνάτε θα πρέπει ίσως να αναρωτηθείτε μερικά πράγματα ωφέλιμα προς εσάς.


Κατ' αρχάς, πώς οδηγήθηκε η σχέση με τον σύζυγό σας σε αυτό το σημείο; Συνήθως μια απάτη,  μια προδοσία έρχεται μέσα στο ζευγάρι, όταν ήδη υπάρχουν προβλήματα, συγκρούσεις, αισθήματα μίσους και έλλειψη επικοινωνίας για πολύ καιρό. Τι συνέβη λοιπόν στη δική σας σχέση; Το δεύτερο ερώτημα αφορά φυσικά στην ''φίλη'' σας και στο τι άτομα επιλέγετε ασυνείδητα να βρίσκονται στο πλάι σας.


Μήπως στη ζωή σας και στις σχέσεις σας επιλέγετε να παίρνετε το ρόλο του θύματος; Μήπως οι γύρω σας παίρνουν απέναντι σας το ρόλο του θύτη; 


Άρα, λοιπόν, καταλαβαίνετε πώς για να προχωρήσετε τον εαυτό σας και τη σχέση σας με τον σύζυγό σας ή και με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο προηγείται να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας και να δείτε πως επιλέγετε ανθρώπους δίπλα σας, τι σχέσεις αναπτύσσετε με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας και τι ρόλο παίρνετε εσείς μέσα στις σχέσεις σας. Φυσικά, για όλα αυτά θα ήταν βοηθητικό να απευθυνθείτε είτε σε έναν σύμβουλο γάμου για θεραπεία ζεύγους είτε και για ατομική θεραπεία, αν ο σύζυγός σας δεν θέλει να συνεργαστεί. 


Ότι κι αν αποφασίσετε, πάντως, καλό είναι να γνωρίζετε πως οι ανθρώπινες σχέσεις και ιδίως οι συζυγικές, περνάνε από κρίσεις και εξαρτάται από τον καθένα ξεχωριστά πώς θα επιλέξει να τις επιλύσει.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X