Πατάτες… με ντοματινια και τζιντζερ

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1½ κιλό πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 μάτσο φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">90 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας ξερό κόλιαντρο, κοπανισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. ντοματίνια ολόκληρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">15 γρ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">80 ml κόκκινο ξηρό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span></strong> 40΄</span></span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τις πατάτες (με τη φλούδα). Κόβουμε σε κύβους 1,5 – 2 εκ., αλατοπιπερώνουμε και «τρίβουμε» με τα φύλλα του φρέσκου θυμαριού ή με το ξερό θυμάρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον ξερό κόλιαντρο, τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε αρχικά για 20 λεπτά, προσθέτουμε το τζίντζερ και το κόκκινο κρασί, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμη.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http//:www.gastronomos.gr/</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/175709/karamelwmena-ntomatinia-me-valsamiko-ksydi-h-petimezi" target="_blank"><br /></a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/175709/karamelwmena-ntomatinia-me-valsamiko-ksydi-h-petimezi" target="_blank">Καραμελωμένα ντοματίνια με βαλσάμικο ξύδι ή πετιμέζι</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/109300/rizoto-me-ntomatiniaelafry-kai-xortastiko" target="_blank">Ριζότο με ντοματίνια!Ελαφρύ και χορταστικό!</a></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα