Κοτόπουλο λεμονάτο

<div class="meta-author">
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Γράφτηκε απο <span class="vcard author"><span class="fn">Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (<a href="http://www.diatrofi.gr">www.diatrofi.gr</a>)</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn"><br /></span></span></span></div>
</div>
<div class="entry-content">
<div class="k2IntroText" style="text-align: justify;">
<p><span style="font-size: small;">Τα κοτόπουλα έχουν …περάσει δύσκολες στιγμές με την νόσο των πτηνών και γενικά τα πουλερικά και τα προϊόντα τους αντιμετωπίζονταν περίπου σαν διατροφική βόμβα. Τα πολλαπλά κρούσματα με διοξίνες έβαλαν και αυτά το λιθαράκι τους στην κακή τους εικόνα. Όμως το κοτόπουλο αποτελεί το "εύκολο φαγητό" πολλών. Να μία νόστιμη συνταγή.</span></p>
</div>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;"> </span><span style="font-size: small;">Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες</span></strong></p>
<div class="k2FullText">
<ul style="text-align: justify;">
<li><span style="font-size: small;">ένα κιλό κοτόπουλο χωρίς πέτσα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τρεις σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">μία κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">δύο φύλλα δάφνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">δύο λεμόνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο ξύδι</span></li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Τρόπος παρασκευής</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Πλένουμε καλά το κοτόπουλο με νερό που περιέχει και λίγο ξύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Κατόπιν τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά και, αφού ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σοτάρουμε για λίγη ώρα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ένα τέταρτο πριν ψηθεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα