Με κονδύλια του δήμου η ανάπλαση σε Αγ.Παντελεήμονα και πλατεία Αττικής

Με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά κονδύλια του δήμου Αθηναίων (που ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ) θα προχωρήσει η ανάπλαση των δυο πλατειών -Αγ. Παντελεήμονα και Αττικής- μετά την προ ημερών απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού να απεντάξει τα έργα ανάπλασης των δυο πλατειών.

Τη σχετική λύση προτίθεται να προωθήσει ο δήμαρχος Αθηναίων μετά την απένταξη των δυο έργων, που είχαν υπαχθεί το 2011 στο σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ για την αναμόρφωση της Αθήνας και στη συνέχεια στο ΕΣΠΑ (2007-2013), με ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης από την Περιφέρεια Αττικής. Την ευθύνη, δηλαδή, διαχείρισης και υλοποίησης των έργων είχαν το ΥΠΕΚΑ και η Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο τελικά απεντάχθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής, καθώς -όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός- δεν είχε υπάρξει κανένα σημάδι προόδου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αναπάντητο παραμένει γιατί δεν είχε υπάρξει καμία πρόοδος στα έργα, δεδομένου ότι οι μελέτες για τις πλατείες ήταν έτοιμες από το 2010. Πάντως, ο κ. Σγουρός ανακοίνωσε ότι τα χρήματα από την απένταξη θα απορροφηθούν σε έργα “που συνδυάζουν κοινωνική αναγκαιότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα, ώστε να διασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση κοινοτικών πόρων

Σχετικά άρθρα