Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Κύριλλος σε Εφραίμ:«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε έχουν πλέον περάσει»
Την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο, όπου ο Καθηγούμενος της Αρχιμ.Εφραίμ και τα μέλη της Αδελφότητάς του τον υποδέχθηκαν σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και την Αγιορείτικη παράδοση. Ο Πατριάρχης Μόσχας πλαισιωμένος από τους πατέρες της Μονής - και τους άνδρες της προσωπικής ασφάλειάς του - κατευθύνθηκε στο Καθολικό με τις περίφημες αγιογραφίες όπου χοροστάτησε στην δοξολογία που τελέστηκε. Ο γέροντας Εφραίμ στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τη ρωσική Εκκλησία για τη στήριξη που παρείχε στη μονή κατά την πρόσφατη δοκιμασία της, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στους μακραίωνους δεσμούς του αγιορείτικου μοναστηριού με τη Ρωσία και τον πιστό λαό της. "Χαίρομαι που σας συναντώ και στο μοναστήρι σας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε έχουν πλέον περάσει

Κύριλλος σε Εφραίμ:«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε έχουν πλέον περάσει»

Την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο, όπου ο Καθηγούμενος της Αρχιμ.Εφραίμ και τα μέλη της Αδελφότητάς του τον υποδέχθηκαν σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και την Αγιορείτικη παράδοση.

Ο Πατριάρχης Μόσχας πλαισιωμένος από τους πατέρες της Μονής – και τους άνδρες της προσωπικής ασφάλειάς του – κατευθύνθηκε στο Καθολικό με τις περίφημες αγιογραφίες όπου χοροστάτησε στην δοξολογία που τελέστηκε.

Ο γέροντας Εφραίμ στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τη ρωσική Εκκλησία για τη στήριξη που παρείχε στη μονή κατά την πρόσφατη δοκιμασία της, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στους μακραίωνους δεσμούς του αγιορείτικου μοναστηριού με τη Ρωσία και τον πιστό λαό της.

«Χαίρομαι που σας συναντώ και στο μοναστήρι σας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε έχουν πλέον περάσει

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X