Αρχική / More / Celebrity news / Θα μπει φυλακή ο Γιώργος Κιμούλης;
Θα μπει φυλακή ο Γιώργος Κιμούλης; thumbnail

Θα μπει φυλακή ο Γιώργος Κιμούλης;

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή είναι ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος καταδικάστηκε για χρέη στο Δημόσιο.


Η υπόθεση αφορά σε εταιρία που δημιουργήθηκε το 2001 για το θέατρο του ηθοποιού που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε σαν σχολή. Το χρέος ήταν ύψους 250.000 ευρώ, αλλά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Γιώργος Κιμούλης έχασε τη ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί για την αποπληρωμή του.


Στην εταιρία αυτή ήταν μέτοχος και η μητέρα του, η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση. «Δεν έχει χρόνο να ελέγξει το επιχειρηματικό σκέλος, λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά του. Το σκέλος αυτό το είχε η μητέρα του και δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα άρχισαν μετά το θάνατό της το 2009. Έχουν δοθεί 107.000 ευρώ για το χρέος. Αν έμπαινε τώρα σε ρύθμιση, θα έπρεπε να δίνει 16.000€ δόση και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», ανέφερε ο συνήγορος του ηθοποιού στο δικαστήριο.


Από την πλευρά του, ο λογιστής του είπε στην κατάθεσή του: «είμαι λογιστής του κ. Κιμούλη από τον Απρίλιο του 2015 ως σήμερα. Το χρέος είναι από την περίοδο 2008-2010 και βεβαιώθηκε το 2011. Η οφειλή είναι κυρίως από δήμους, από περιοδείες που έκανε. Είναι ένα επάγγελμα με φοβερά έξοδα, που όμως δεν μπορούν να εμφανιστούν λογιστικά. Για παράδειγμα οι τεχνικοί… Λίγοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος». Όπως πρόσθεσε, ο ηθοποιός είχε κάνει ρύθμιση αλλά λόγω και των capital controls και της ματαίωσης της περιοδείας του, δεν κατάφερε να την κρατήσει.


Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Γιώργου Κιμούλη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, όπως και στον πρώτο βαθμό. Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε 15 μήνες φυλάκιση, αλλά η προηγούμενη καταδίκη του για ακάλυπτη επιταγή δεν επέτρεψε την αναστολή. Η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική, έναντι 25 ευρώ την ημέρα.


Πηγή: peoplegreece.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X