Χταπόδι κοκκινιστό με σπαγγέτι

<h2 style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Υλικά για 4-5 άτομα</span></h2>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 χταπόδι περίπου 1 κιλό, καθαρισμένο,</span><br /><span style="font-size: small;">1 μεγάλο κρεμμύδι καρφωμένο με 4-5 γαρύφαλλα     + 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,</span><br /><span style="font-size: small;">3 κουταλιές ξίδι,</span><br /><span style="font-size: small;">4-5 κουταλιές ελαιόλαδο,</span><br /><span style="font-size: small;">2/3 φλ. κόκκινο κρασί,</span><br /><span style="font-size: small;">1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες,</span><br /><span style="font-size: small;">2/3 φλ/ συμπυκνωμένος     χυμός ντομάτας,</span><br /><span style="font-size: small;">½ κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,</span><br /><span style="font-size: small;">2 φύλλα δάφνης,</span><br /><span style="font-size: small;">1 πακέτο (500 γρ. σπαγγέτι),</span><br /><span style="font-size: small;">Αλάτι, πιπέρι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βάζετε το χταπόδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και ½ φλ. νερό, προσθέτετε το ξίδι και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, να κατεβάσει     το νερό του και ύστερα να το πιει και να μαλακώσει, για ½ ώρα περίπου. Το ανακατεύετε κάθε τόσο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το τεμαχίζετε (σε χοντρά κομμάτια). Ξεπλένετε την κατσαρόλα, την στεγνώνετε και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά με 4 κουταλιές λάδι. Σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα και επιστρέφετε μέσα το χταπόδι. Το ανακατεύετε να ζεσταθεί και το περιχύνετε με το κρασί. Όταν κοχλάσει και εξατμιστεί το μισό, προσθέτετε την ντομάτα και το χυμό, τη δάφνη, τη ζάχαρη, αλάτι (προσεχτικά, δεν θέλει πολύ) και πιπέρι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασμένο μέχρι να δέσει η σάλτσα του, για 20 περίπου λεπτά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Τα σερβίρετε βάζοντας από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ : www.xrysessyntages.com</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/46334/kokkinisto-xtapodi-me-patates" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span>Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/129203/xtapodaki-thganito-me-meli-mia-yperoxh-syntagh-apo-th-lhmno" target="_blank"><span style="font-size: small;">Χταποδάκι τηγανιτό με μέλι: Μια υπέροχη συνταγή από τη Λήμνο!</span></a></p>

Σχετικά άρθρα