Συρία: Δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν στο Γκολάν

Δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω ενός βομβαρδισμού στα Υψώματα του Γκολάν, στην ζώνη κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στην Συρία και το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

“Οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω σφοδρών πυρών στην ζώνη”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του τμήματος διατήρησης της ειρήνης Κιέραν Ντόιερ.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να διευκρινίσει αν αυτό το περιστατικό συνδέεται με τις μάχες που διεξάγονται ανάμεσα στον στρατό και την συριακή αντιπολίτευση για τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος της Κουνέιτρα. Επίσης δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των τραυματιών.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, ο συριακός στρατός ξαναπήρε σήμερα τον έλεγχο του μεθοριακού αυτού περάσματος, ο οποίος είχε περάσει το πρωί στα χέρια των ανταρτών.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ένας από τους στρατιώτες της, που μετέχει στην δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί εκεί για να επιτηρεί την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στην Συρία και το Ισραήλ, τραυματίστηκε σήμερα από θραύσματα οβίδας.

Την ίδια ώρα η Αυστρία, οι ένοπλες δυνάμεις της οποίας καλύπτουν με 378 κυανόκρανους το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης αυτής των περίπου 1.000 στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσύρει τους στρατιώτες της από την δύναμη του ΟΗΕ μετά τα επεισόδια αυτά. Ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Κροατία, που μετείχαν στην δύναμη αυτή, έχουν ήδη αποσύρει τους στρατιώτες τους εδώ και μερικούς μήνες.

Σχετικά άρθρα