Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / «Κατά διαστήματα αισθάνομαι θλίψη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στο σώμα μου προβλήματα»
«Κατά διαστήματα αισθάνομαι θλίψη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στο σώμα μου προβλήματα» thumbnail

Η Βαρβάρα, αναγνώστρια του boro.gr

"Κατά διαστήματα αισθάνομαι θλίψη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στο σώμα μου προβλήματα"

Κατά διαστήματα αισθάνομαι θλίψη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στο σώμα μου προβλήματα, όπως ζάλη, διάρροιες και πόνος στο στομάχι.


Δυσκολεύομαι αρκετά στην καθημερινότητά μου. Υπάρχει μόνιμα ο φόβος μήπως το ξαναπάθω. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση αυτή χωρίς λήψη φαρμάκων και δεδομένης της οικονομικής κρίσης; Δεν υπάρχει η δυνατότητα για συνεδρίες σε ψυχολόγο. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω το πρόβλημα από μόνη μου;


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Δρ. Μαρία Φωτιάδου


Καλημέρα και ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Αρχικά, είναι καλό να κάνετε κάποιες εξετάσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με την υγεία του σώματος. Δώστε την προσοχή σας στο φαγητό που τρώτε και την ποσότητα, τον τρόπο (τρώτε πολύ ή/και γρήγορα;) και συχνότητα που καταναλώνετε το φαγητό σας. 


Όσον αφορά τη θλίψη που νιώθετε πρώτα καταγράψτε από που δημιουργείτε. Αν δεν είστε σίγουρη γράψτε αυτό που φαντάζεστε ότι το προκαλεί. Μετά γράψτε πιθανές λύσεις στο πρόβλημά σας. Μιλήστε με κάποιον που εμπιστεύεστε και δείτε πως μπορείτε να κάνετε κάποια θετικά βήματα, έστω και μικρά στην αρχή. Σκεφτείτε τι αλλαγές έχετε να κάνετε. Πόσο ικανοποιημένη είστε με τη ζωή σας (δουλειά, οικογένεια, προσωπική ζωή, σχέσεις κλπ); Αν δεν είστε ικανοποιημένη, τι πρέπει να κάνετε; 


Η γυμναστική βοηθάει πολύ, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Ξεκινήστε από κάτι που σας αρέσει να κάνετε, βάλτε επίσης χόμπι στη ζωή σας και συνδεθείτε με θετικούς ανθρώπους. 


Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε βοήθεια ψυχολόγου, μπορείτε να κάνετε κάποιες συνεδρίες για να μιλήσετε πιο προσωπικά για τα θέματα που σας απασχολούν και να πάρετε κατευθύνσεις. Υπάρχουν πολλές ψυχολογικές μέθοδοι, που δεν παίρνουν χρόνια, για να δείτε αποτέλεσμα. Μπορείτε με κάποιες συνεδρίες να πάρετε την απαραίτητη βοήθεια, η υγεία είναι πολύ σημαντική και είναι απαραίτητο να κάνουμε αυτή την επένδυση για να νιώσουμε καλύτερα.


Ρωτήστε, επίσης, στον δήμο σας, αν προσφέρει κάποιες συνεδρίες. Όσο πιο σύντομα κάνετε κάποια βήματα, τόσο και πιο γρήγορα θα νιώσετε καλύτερα. Μικρά βήματα θα σας φέρουν εκεί που θέλετε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X