Παγωτό κεφίρ με γάλα καρύδας

<p style="text-align: left;"><strong><span style="font-size: small;">Γράφτηκε απο <span class="vcard author"><span class="fn">Στέλλα Σαρηπαναγιώτου/ Διαιτολόγος- Διατροφολόγος</span></span></span></strong></p>
<div class="meta-author-wrapped"><strong><span class="vcard author" style="font-size: small;">Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (<a href="http://www.diatrofi.gr/">www.diatrofi.gr</a>)</span></strong></div>
<p style="text-align: left;"><span style="font-size: small;"><strong><br /></strong></span></p>
<p style="text-align: center;"><span style="font-size: small;"><strong><br /></strong></span></p>
<p style="text-align: center;"><span style="font-size: small;"><strong>Παγωτό κεφίρ με γάλα καρύδας</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Ιδανικά θα χρειαστείτε παγωτομηχανή.</strong> Τον κάδο της να τον έχετε παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Μην φτιάχνετε παγωτό με παγωτομηχανή εάν έχετε πολύ ζέστη στο σπίτι σας γιατί ο κάδος θα ξεπαγώσει πριν παγώσει κρέμα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, αφού βάλετε το μείγμα στην κατάψυξη, θα το χτυπάτε στο μίξερ</strong> κάθε ώρα ( για 4-5 φορές) ώστε να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι και να έχει ωραία υφή.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li><span style="font-size: small;"><strong>1 κουτί 250γρ πλήρες κρέμα γάλακτος</strong> για ζαχαροπλαστική άγλυκη ( εγώ χρησιμοποιώ το γνωστό κουτί κονσέρβας που αν και δεν μου αρέσουν οι κονσέρβες εν τούτοις είναι το μόνο που αναγράφει πως δεν έχει γλουτένη)</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>300γρ κρέμα καρύδας.</strong> Αν δεν βρείτε κρέμα σε χάρτινη συσκευασία, χρησιμοποιήστε μια κονσέρβα γάλα καρύδας, την οποία θα βάλετε 2-3 ώρες στο ψυγείο. Έτσι θα διαχωριστεί το νερό από την κρέμα κι εσείς θα πάρετε προσεκτικά, αλλά εύκολα , μόνο την κρέμα. Το νερό κρατήστε το για</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>2 φλιτζάνια</strong> (περίπου1/2 λίτρο) σπιτικό κατσικίσιο κεφίρ</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>4κ.σ ζάχαρη καρύδας</strong> (ή άχνη ζάχαρη)</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>2κ.σ μέλι</strong></span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>6κ.σ στέβια</strong> σε αναλογία 1:5</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>2 φασόλια βανίλιας</strong></span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>4κ.σ ινδοκάρυδο προαιρετικά</strong></span></li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li><span style="font-size: small;"><strong>Χτυπάτε</strong> την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ περίπου για 5-7 λεπτά.</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>Προσθέτετε</strong> την κρέμα καρύδας και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά.</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>Ταυτόχρονα</strong> προσθέτετε τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι και τη στέβια μέχρι να λιώσουν.</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>Μετά ρίχνετε</strong> το κεφίρ και ανακατεύετε απαλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα.</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>Τέλος ρίχνετε</strong> τους σπόρους βανίλιας, που τους έχετε αφαιρέσει σχίζοντας κατά μήκος το φασόλι, και το ινδοκάρυδο.</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>Ανακατέψτε με ένα κουτάλι</strong> να πάνε παντού και ρίξτε την κρέμα στον κάδο της παγωτομηχανής.</span></li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Κάντε υπομονή και μην βουτάτε το κουτάλι!</strong> Θα παρατηρήσετε μετά από μία ώρα να σφίγγει και να γίνεται μια παγωμένη ωραία κρέμα. Τότε είναι έτοιμο το παγωτό σας να το φάτε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Απολαύστε το, το απόγευμα μαζί με λίγα τριμμένα κάσιους</strong>  και λίγα κράνμπερις χωρίς ζάχαρη,  για να έχετε μια πρωτεϊνική Δυάδα, ιδανική μετά από την καθιερωμένη σας προπόνηση! Έτσι θα έχετε ένα παγωτό που όχι μόνο δεν θα σας επιβαρύνει με χημικά πρόσθετα αλλά θα σας ωφελήσει, αφού τα ένζυμα του κεφίρ δεν χαλάνε όταν αυτό ψύχεται!</span></p>
<div><span><br /></span></div>

Σχετικά άρθρα