Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τραγικές συνθήκες για τους πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου
Τραγικές συνθήκες για τους πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου thumbnail

Τραγικές συνθήκες για τους πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου

Σοβαρά κενά στον εντοπισμό των ευάλωτων προσφύγων και επιδείνωση των συνθηκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καταγράφει η οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην τελευταία έκθεση για το κέντρο υποδοχής της Μόριας στη Λέσβο.


Το σώμα του 25χρονου Σύρου που έφτασε στη Λέσβο στα μέσα Ιουνίου μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο μικρά παιδιά τους, 2 ετών και 6 μηνών, είναι γεμάτο ουλές από μαχαιριές. Στο κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που τον συνάντησε στη Μόρια τέσσερις μέρες μετά την άφιξή του, είπε ότι τον κράτησαν όμηρο στη χώρα του και τον βασάνισαν.


Τέσσερις μέρες από τη στιγμή που έφτασε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), εξακολουθούσε να κοιμάται σε πλαστικό κατάλυμα, πάνω σε τσιμεντένιο πάτωμα, χωρίς να έχει καταγραφεί και χωρίς να τον έχει δει γιατρός, παρόλο που το ζητούσε επίμονα.


Όπως επισημαίνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην τελευταία τους έκθεση με τίτλο «Δραματική επιδείνωση των συνθηκών για τους αιτούντες άσυλο στη Λέσβο», που δημοσιοποιεί σήμερα η «Εφ.Συν.» λίγες ημέρες μετά την αποστολή της στις ελληνικές Αρχές, η διαδικασία εντοπισμού των ευάλωτων ατόμων στη Μόρια εμφανίζει ξανά πολύ σοβαρά κενά και οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων έχουν επιδεινωθεί σοβαρά.


«Πολύ φοβάμαι ότι θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι τις δραματικές καταστάσεις που ζήσαμε τον χειμώνα στη Μόρια», σημειώνει στην «Εφ.Συν.» ο συντονιστής της οργάνωσης στη Λέσβο, Αχιλλέας Τζέμος.


Πηγή: efsyn.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X