Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι συμβαίνει όταν κάνετε sleep sex;
Τι συμβαίνει όταν κάνετε sleep sex; thumbnail

Τι συμβαίνει όταν κάνετε sleep sex;

Μήπως ξυπνάτε το πρωί και ο σύντροφός σας διηγείται ιστορίες για το χθεσινοβραδινό σεξ, το οποίο ούτε καν θυμάστε; Τότε έχετε να κάνετε με sexomnia, sleep sex ή ελληνιστί σεξυπνία… Όποια λέξη και αν διαλέξετε από τις τρεις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι περιγράφουν μια διαταραχή.


Το sleep sex «χτυπά» κυρίως τις πρώτες ώρες της νύχτας, όταν κοιμόμαστε βαθιά και ενώ ο φλοιός του εγκεφάλου είναι ανενεργός, εντούτοις «ξαγρυπνά» τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με βασικές προτροπές, όπως η επιθυμία για φαγητό ή για σεξ.


Πρόκειται για μια διαταραχή που ενδέχεται να είναι συνηθισμένη, όμως δεν αναφέρεται συχνά, λόγω της αμηχανίας ή της ντροπής εκ μέρους του ατόμου που… «πιάνεται στον ύπνο»! Συνήθως παράγοντες όπως το στρες, το αλκοόλ και ο ελλιπής ύπνος σχετίζονται με την εκδήλωση του sleep sex, όπως αναφέρει ηλεκτρονική έρευνα από το University Health Network του Τορόντο.


Πώς θεραπεύεται;


Φαινομενικά αθώο, το sleep sex χρήζει ιατρικής βοήθειας, καθώς το άτομο που το εκδηλώνει ενδέχεται να εμφανίσει αρνητικά συναισθήματα, όπως ντροπή, σύγχυση, θυμό, άρνηση, φόβο, ενοχή και απογοήτευση.


Περαιτέρω, ενδέχεται να βλάψει τη σχέση μεταξύ ενός ζευγαριού και το άτομο που υπόκειται σε αυτό να εκλάβει το sleep sex ως σεξουαλική επίθεση ή και βιασμό.


Η θεραπεία του sleep sex μπορεί να γίνει με συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής, θεραπείας με ειδικό, αλλά και αλλαγής του τρόπου ζωής. Τέλος, ενδέχεται για την αντιμετώπισή του να ληφθούν ορισμένου είδους προφυλάξεις, όπως ο ύπνος σε ξεχωριστά δωμάτια, ακόμη και με κλειδωμένη πόρτα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X