Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Παππάς: Οι καναλάρχες δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ
Παππάς: Οι καναλάρχες δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ thumbnail

Παππάς: Οι καναλάρχες δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ

Τη σφοδρή αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά έφερε η χτεσινή ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) για το πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο της τηλεόρασης.


Σύμφωνα με την ΕΙΤΗΣΕΕ, με ευθύνη της Πολιτείας όλες οι απόπειρες διαγωνιστικών διαδικασιών απέτυχαν πλήρως, ενώ για τον αριθμό των αδειών αναφέρει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι τεχνολογικές εξελίξεις μετάδοσης DVB-T2 για το φάσμα, το οποίο ακόμα και με τις υπάρχουσες συνθήκες δίνει τη δυνατότητα να εκπέμπουν 12 προγράμματα εθνικής εμβέλειας ταυτοχρόνως SD και HD.


Η Ένωση υποστήριξε ότι «το σύστημα δημοπρασίας συνιστά ευθεία παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων», προσθέτοντας ότι η αδειοδότηση πρέπει να αφορά ελεύθερα και συνδρομητικά κανάλια και να έχει τη μορφή της απλής αίτησης και εγγραφής σε ένα μητρώο, στα πρότυπα άλλων κρατών της ΕΕ.


Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι το τίμημα της άδειας περιεχομένου έχει ήδη δοθεί και κάλεσε το ΕΣΡ να προτείνει στην κυβέρνηση έναν νέο νόμο ο οποίος θα αφορά το σύνολο της αγοράς της παροχής οπτικοακουστικών υπηρεσιών ανεξαρτήτως εάν η παροχή είναι γραμμική, συνδρομητική, ή ελεύθερη και για κάθε μέσο διανομής.


«Ο νόμος 4339/2015 δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», υποστήριξε.


Παππάς: Οι καναλάρχες θέλουν να μην πληρώσουν


Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παπάς, δήλωσε ότι «οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών αποδεικνύουν ότι το μόνο που επεδίωκαν και επιδιώκουν είναι να συνεχιστεί το καθεστώς της ανομίας και να μην καταβάλλουν τίμημα για τις άδειες»


«Έλεγαν ότι κακώς κάνει το διαγωνισμό το υπουργείο και ότι θα έπρεπε να τον κάνει το ΕΣΡ. Τώρα που έχει συγκροτηθεί ΕΣΡ και "τρέχει" το διαγωνισμό βρίσκουν νέες απίθανες δικαιολογίες. Υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι δεν πρέπει να πληρώσουν για άδειες. Κι αυτό, τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι η αγορά έχει αποτιμήσει τις τέσσερις άδειες στα 250 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε:


«Οι πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι στα κανάλια έχουν πλέον καταλάβει. Οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν 250 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. Δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Ας τους κρίνει ο κόσμος».


Ο κ. Παππάς κάλεσε μάλιστα τα κόμματα να τοποθετηθούν επίσημα. «Καλούμε, δε, και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση. Πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ή όχι; Είναι λογικό να θέλουν οι ιδιοκτήτες των σταθμών να μην πληρώσουν για τις άδειες; Και μία υπόμνηση: Απειλές και ύβρεις διά της οθόνης δε μας πτοούν. Τις έχουμε συνηθίσει», καταλήγει η δήλωση του κ. Παππά.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X